BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞarköy şaraptan vazgeçti----

Şarköy şaraptan vazgeçti

Şarköy şaraptan vazgeçti
21 Ekim 2013 - 06:32 www.finansgundem.com

Tekirdağ'ın en çok alkol tüketen ilçesi olan Şarköy'de şarap yapımı durma noktasına geldi

Şarköy’ün Musallı köyündeki üzüm yetiştiricileri, 2007 yılında şarap üretim tesisi kurmak için Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurdu. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın da kredi desteği ile 2009 yılında şarap seri üretimine geçen kooperatif ilk yıl 200 bin litre, sonraki yıllarda ise 400 bin litre kapasiteye çıktı. Kooperatif Başkanı Nihat Balkan, hükümetin ÖTV ve alkollü içeceklerle ilgili yaptığı düzenlemelerin ardından şarap üretiminden vazgeçmek zorunda kaldıklarını söyledi.
61 ORTAKLI KOOPERATİF
Bu nedenle köyün adını taşıyan marka ismiyle üzüm suyu üretimene yöneldiklerini söyleyen Başkan Balkan şöyle dedi: “Tesisi kurma çalışmalarına 2007 yılında başladık ve 2009 yılında şarap üretimine geçtik. Tesisi kurarken yüzde 50 devletten kredi desteği aldık. Kurduğumuz şaraphanede 200 bin litreyle üretimle başladık. Her yıl üretim artırımı yaparak 400 bin litreye ulaştık. Devletin şarap üzerinde uyguladığı Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve son olarak alkollü içeceklerde uyguladığı yasalar sektörü bitirme noktasına getirdi. Biz de Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün yardımıyla üzüm suyu üretimine geçtik.” Balkan, bu yıl ilk olarak 3 bin litre üzüm suyu şişelediklerini de sözlerine ekledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)