BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSarkisyan Türkiye protokollerini geri çekti----

Sarkisyan Türkiye protokollerini geri çekti

Sarkisyan Türkiye protokollerini geri çekti
16 Şubat 2015 - 19:17 www.finansgundem.com

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, 2009'da imzalanan Ermenistan-Türkiye protokollerinin parlamentodan geri çekilmesine karar verdi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, 2009'da imzalanan Ermenistan-Türkiye protokollerinin parlamentodan geri çekilmesine karar verdi.

Sarkisyan, Ermenistan Meclis Başkanı Galust Sahakyan'a gönderdiği mektupta, protokollerin Ermenistan-Türkiye arasında 6 yıl önce imzalandığını anımsatarak bu süre zarfında Ermenistan'ın protokollerin gerçekleştirilmesi için istikrarlı bir bakış açısı sergilediğini savundu. Buna karşılık Türk yetkililerin siyasi irade eksikliğinin, protokollerin lafzı ve ruhunu bozduğunu ve sürekli yeni ön koşulların ileri sürüldüğünü iddia eden Sarkisyan, Eylül 2014'te BM Genel Kurulu'nda Türkiye'ye yaptığı çağrının karşılıksız kaldığını belirtti.

Sarkisyan, bu nedenlerden dolayı "Ermenistan ve Türkiye Arasında Diplomatik İlişkilerin Kurulması Protokolü" ve "Ermenistan ve Türkiye Arasındaki İlişkilerin Geliştirilmesi Protokolü"nü meclisten geri çektiğini kaydetti.

İsviçre’nin arabuluculuğunda 2007'de başlatılan süreç, 10 Ekim 2009'da “Diplomatik İlişkilerin Tesisi Protokolü” ile “İkili İlişkilerin Geliştirilmesi Protokolü”nün imzalanmasıyla yeni bir aşamaya girmişti.

İkili ilişkilerin normalleştirilmesi için çerçeve sunan bu protokoller, iki ülkede de onaylanmaları için ilgili mercilere iletilmişti. Bu çerçevede, Türkiye, protokolleri TBMM’ye göndermişti. Ermenistan hükümeti de ilgili mevzuat uyarınca protokolleri önce anayasaya uygunluğunun denetimi için Anayasa Mahkemesi’ne iletmiş, protokoller daha sonra onaylanmaları için Ulusal Meclis’e sunulmuştu. Cumhurbaşkanı Sarkisyan, 22 Nisan 2010 tarihinde yaptığı açıklamada, protokollerin onay sürecinin dondurulduğunu açıklamıştı.

"Ermenistan ve Türkiye Arasındaki İlişkilerin Geliştirilmesi Protokolü"nde, iki ülke arasında "ortak sınırların açılması", "iki ülkenin dışişleri bakanları başkanlığında, hükümetler arası komisyon ve alt komisyonlarının çalışma kurallarını hazırlamak üzere bir çalışma grubunun oluşturulması", "hükümetler arası komisyon ve alt komisyonlarının çalışma kurallarının bakanlar düzeyinde onaylanması" ve "hükümetler arası komisyonun ilk toplantılarının düzenlenmesi" kararlaştırılmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)