BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Sarı metal' sistematik risklere güvence sağlıyor----

'Sarı metal' sistematik risklere güvence sağlıyor

'Sarı metal' sistematik risklere güvence sağlıyor
26 Kasım 2022 - 06:04 www.finansgundem.com

Fransız bankacılık grubu Société Generale’deki ekonomistler, özellikle daraltıcı para politikalarının uygulandığı dönemlerdeki sistemik risklere karşı altın tutulması tavsiyesinde bulunuyorlar.

Fed'in şahin para politikası ile baskılanan altın, yatırımcılar için güvenli liman imajını karumaya devam ediyor. Sarı metale karşı özellikle kurumsal yatırımcıların ilgisi azalsa da ekonomistler sıkı para politikalarının uygulandığı dönemlerde oluşabilecek sistemik risklere karşı altın tutulması tavsiyesinde bulunuyorlar. Evrim Küçük'ün Ekonomim'deki konuyla ilgili haberi şöyle: Ekonomistler yayınladıkları notta, “Bu tür para politikası sıkılaştırma dönemleri sonrasında genellikle sistemik riskler yaşanır. Altın ve İsviçre Frangı tutmak, portföy oynaklığını dengelemeye yardımcı olabilir” değerlendirmesinde bulundu. Fransız kuruluş altın tavsiye etmesine rağmen fiyatları için çok iyimser tahminler vermedi. Gelecek yılın son çeyreği için ons başına 1.650 dolar öngören banka 2025’e kadar 1.900 dolar bekliyor.

Credit Suisse, fiyatlara ilişkin değerlendirmesinde, altının 200 günlük hareketli ortalaması 1.801 doların altında baskı görmeye devam edeceğini belirtiyor. 55 günlük ortalama 1.685 dolara geri dönülmesinin ise yeni bir aşağı yönlü hareketi tetikleyeceği ifade ediliyor.

Altın, 1.620 doları test edilebilir

ANZ tarafından yapılan yorumda da şöyle deniliyor: “Fiyatların 1.800 dolar direncinin üzerine yerleşmesi, yükseliş eğilimini doğrulamak için çok önemli olacak. Ancak altın/dolar paritesinin bu direnci 2022 bitmeden kırmasının zor olacağını düşünüyoruz. Altının 1.700$ dolardan destek almasını bekliyoruz, ancak fiyatlar yakın vadede önemli bir destek seviyesi olan 1.620 doları test edebilir.”

Altının kilogramı 1 milyon 49 bin 700 liraya geriledi

 

Altında yatay seyir

 

Altının kilogramı 1 milyon 58 bin liraya yükseldi

 

Altında yön yukarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)