BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSarayda uyulması gereken 9 kural----

Sarayda uyulması gereken 9 kural

Sarayda uyulması gereken 9 kural
27 Şubat 2021 - 11:52 www.finansgundem.com

Kraliyet ailesi mensubu olmak, sarayda yaşamak dışarıdan göründüğü gibi kolay değil

Birçok insan Kraliyet yaşamının kolay olduğuna inanır. Ancak Kraliyet ailesi üyelerine göre durum hiç de öyle değil. Aile üyelerinin uyması gereken görgü kuralları yemek yemelerinden, yeni doğan bebeklerinin isimlendirilmesine kadar her şeyi belirler. The Independent gazetesine göre, kurallar, Kraliyet ailesinin daha üst düzey üyeleri için daha katı olsa da Prenses Eugenie gibi akrabaların kısıtlamaları biraz esnetmesine müsamaha gösterilirken Kraliyet çocukları için daha katı uygulanmaktadır.

Kıyafet seçiminden hediye alma konusundaki resmî protokole kadar, Kraliyet çocuklarının uyması gereken en sıra dışı kurallardan bazıları şunlardır:

 Erkek çocuklar belli bir yaşa gelene kadar pantolon yerine şort giymelidir. Prens William’ın büyük oğlu Prens George’un şortlara olan ilgisi dikkatinizi çekmiş olabilir, ancak Kraliyet görgü kuralları pantolon giymeyi genellikle yaşlı ve yetişkin erkeklerle sınırladığı için, George’un bu özel ilgisinin bir stil tercihi olmadığı rahatlıkla anlaşılabilir.

Prens George’un küçük erkek kardeşi Prens Louis’in hala şort giyerek geçireceği yıllar olsa da, 7 yaşındaki George muhtemelen 8 yaşına geldiğinde pantolon giymeye başlayacak.

Kraliçe, Harry ve Meghan'ın yerine kimin geleceğine karar verdi

HEDİYELER KRALİÇE ADINA ALINIR

Kraliyet ailesi çocuklarının, çoğu hediyeyi saklamasına izin verilmez. Finansgundem.com’un derlemesine göre, kraliyet ailesinin bir çocuğu için hediye almak beklenen bir durumdur. Ne yazık ki, diğer Kraliyet üyeleri gibi, Kraliyet çocuklarının da aldıkları hediyelerin çoğunu saklamalarına izin verilmez, zira tüm hediyeler Kraliçe adına alınır.

Bu, Prens George’un yalnızca 2014’te aldığı ve yüzlerce kıyafetin yanı sıra çok sayıda oyuncak içeren 774 hediyeden herhangi birini saklamasına izin verilmediği anlamına geliyor.

Ancak alınan hediye bir buket çiçek gibi küçük bir şeyse, Kraliyet üyesi çocuğun bunu saklamasına izin verilmesi muhtemeldir.

Meghan Markle ve Prens Harry podcast tanıtımı yaptı

YABANCI LİDERERLE TANIŞMAK YASAK

Prens George, 2016’da, eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama ile görüşmesine mevcut protokol kurallarının engel olmasına aldırmadan onlarla görüştü. Ancak yine de ailesini bundan haberdar ederek onlardan izin istedi. Zira “Kraliyet çocuklarının dünya liderleri ve önde gelen yabancı devlet adamlarıyla tanışmalarının yasak olduğu” kuralı getirilmiştir.

Kraliyet çocuklarının ikinci bir dil öğrenmelerini zorunlu kılan resmî bir kural olmasa da çoğu, ikinci bir dil konuşabiliyor. Örneğin Prenses Charlotte İspanya’dan gelen dadısı Maria T. Borallo sayesinde iki yaşında hem İngilizce hem de İspanyolca konuşabiliyordu.

Prens George da İspanyolca konuşabiliyor. Çünkü Prens William’ın eşi Kate Middleton, oğlu henüz 4 yaşındayken 1’den 10’a kadar İspanyolca sayı sayabildiğini açıklamıştı.

Kraliçe'nin kuzenine taciz suçundan hapis cezası

GÖRGÜ KURALLARI EĞİTİMİ

Kraliyet çocukları toplum içerisindeyken iyi davranışlar sergiler. Çünkü görgü kuralları eğitimine tâbi tutulurlar. ABD'deki Beaumont Etiquette adlı okulun sahibi olan Myka Meier’e göre eğitim, “çocuk bir masaya oturacak yaşa gelir gelmez” başlar.

Bu derslerde çocukların ses tonlarını nasıl ayarlamaları gerektiğinin yanı sıra yemek yerken ve resmî etkinliklere katıldıklarında nasıl davranmaları gerektiği öğretilir.

SELAMLA KURALLARI

Kraliyet ailesinin diğer üyeleri gibi Kraliyet çocuklarının da Kraliçe’yi selamlarken protokole uymaları gerekir.

Çocukların yaşları küçükken görgü kuralları o kadar katı olmasa da, İngiliz Kraliyet ailesi konusunda uzman olan yazar Marilyn Koenig daha önce ‘Hello’ dergisinde “Kraliyet çocuklarının 5 yaşında Kraliçeyi selamlamaya başlaması bekleniyor” açıklamasında bulundu.

Kraliyet ailesi resmen ilan etti

OYUNUN KURALLARINI DADI BELİRLİYOR

 Dadıdan İspanyolca öğrenmenin yanı sıra Prens William’ın çocukları dışarıdaki günlük oyun sürelerini içeren dadının katı programına uymaları gerekir.

Prens George, Prenses Charlotte, Prens Louis ve ebeveynleri tarafından sıkça ihlal edilen kurallardan biri, tahtın varislerinin birlikte seyahat etmelerini yasaklayan protokoldür.

Prens Philip neden kral değil?

Beklendiği üzere Kraliyet çocukları yemeklerini özenle hazırlayan şeflere sahip oldukları için gelişim aşamalarında yalnızca kendilerine özel yemekleri yerler.

İngiliz Kraliyet ailesinin eski mutfak şefi olan Darren McGrady “Kraliçe’nin 20 kişisel/ özel şefi varken neden paketlenmiş yiyecek alsınlar ki?” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)