BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSaray'da HDP gerginliği----

Saray'da HDP gerginliği

Saray'da HDP gerginliği
16 Mayıs 2015 - 07:03 www.finansgundem.com

Saray İlçesi’nde HDP’nin seçim irtibat bürosunun açılmasına tepki gösteren yaklaşık bin kişilik kalabalık sloganlar atarak taşlarla saldırdı

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde HDP'nin seçim irtibat bürosunun açılmasına tepki gösteren grup binaya saldırdı. HDP'li grup seçim bürosuna saklanırken, kaymakam ve belediye başkanının sakinleştirme çalışmasına rağmen kalabalık dağılmadı. HDP Tekirdağ Milletvekili adaylarının da bulunduğu yaklaşık 50 kadar partili Saray İlçesi Ayazpaşa Mahallesi'nde seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. Adaylar konuşma yapmak istediği sırada toplanan bir grup, 'Saray'da PKK istemiyoruz' sloganları atarak seçim irtibat bürosu önünde toplandı. Yaşanan kısa süreli sözlü tartışmanın ardından HDP'liler seçim bürosuna girerken, kalabalık çevik kuvvet ekiplerince sakinleştirilmeye çalışıldı. Uzun süren tartışmaların ardından kalabalık bu kez de irtibat bürosuna Türk bayrağı asılmasını isteyerek seçim aracına ve binaya taş attı. Seçim irtibat bürosu ile aracın camları kırılırken, çevik kuvvet ekipleri bina önünde önlem alarak kalabalığı yaklaştırmadı.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI

Saray Kaymakamı Hüseyin Öner ve Saray Belediye Başkanı CHP'li Nazmi Çoban, HDP seçim irtibat bürosunun önüne gelerek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Kalabalığın dağılmasını isteyen Kaymakam Öner, "Biz size söz veriyoruz, burası boşaltılacak. Lütfen dağılın" diye konuştu. Seçim bürosu önünde toplananlar, büroya Türk Bayrağı'nın asılmasını isteyip dağılmayınca destek olarak olay yerine jandarmada istendi.

Polis ekipleri de kalabalığın dağılması için uyarılarda bulundu. Bir süre daha otogarda bekleyen kalabalık daha sonra dağıldı. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, taşlı saldırı sonrası HDP seçim irtibat bürosu ile minibüsünün camları kırıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)