BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSarar'da büyük kriz: Çalışanlara yazı gönderildi----

Sarar'da büyük kriz: Çalışanlara yazı gönderildi

Sarar'da büyük kriz: Çalışanlara yazı gönderildi
26 Kasım 2019 - 21:03 www.finansgundem.com

Türkiye’de beş büyük üretim fabrikası ve 5 bin çalışanı bulunan tekstil devi Sarar'ı kriz vurdu. Sarar, toplu işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Ticari faaliyetlerine 1944 yılında Eskişehir’de başlayan, Türkiye’de beş büyük üretim fabrikası ve 5 bin çalışanı bulunan, hazır giyim sektöründe dünya markalarıyla yarışan Sarar da krizin vurduğu firmalar arasına girdi.

Yurt dışında 58 mağazası, Türkiye’de ise 75 şehirde 160’dan fazla Sarar konseptli mağazası ile hizmet veren Sarar'ın yönetim kurulu başkanı Cemalettin Sarar'ın, çalışanlarına toplu işten çıkarmalar olacağını ifade eden bir yazı gönderdiği belirtiliyor. BirGün'de yer alan habere göre Cemalettin Sarar imzası ile çalışanlara gönderilen yazıda, “İşçilik maliyetlerimiz ile genel giderlerimizin fazlalığı ve ihracat siparişlerimizde yaşanan düşüşler sebebiyle maliyetlerimizin artması, yapılan üretimin ve siparişlerin azalmış olması karşısında ortaya çıkan işgücü fazlalığı ile üretim yapmayı ekonomik olarak sürdürebilmemiz mümkün görünmemektedir” ifadelerinin yer aldığı aktarılıyor.

"Bugüne kadar bütün şartlarımızı zorlayarak bu noktaya geldik" denen yazıda, yönetim kurulunca alınan karar doğrultusunda üretim, üretime bağlı birimler, kesim, yönetim, depolar, muhasebe, personel, temizlik, bakım, sosyal hizmetler, makine bakım kadrolarından personel azaltımına gidileceği ifade edildi.

Yazıda, işten çıkarmalarda önceliğin, kendi isteği ile işten ayrılmak isteyenlere verileceği kaydedilirken kıdem ve ihbar tazminatlarının toplu ödenmeyeceği de belirtildi. Sarar'ın işçilere gönderdiği yazıda tazminat paraları için "İlk taksit 10 bin TL ve takip eden taksitler 5 bin TL’den az olmamak üzere toplam aytı taksitte ödenebilecektir. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 29’uncu maddesi gereği yapılan toplu çıkışlarda çıkan personel İŞKUR’un işsizlik maaşından faydalanılabilecektir" bilgisi paylaşıldı.

Çalışanlara gönderilen yazı şu şekilde:

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kemal diker27 Kasım 2019 21:30

    Dorduncu ceyrekte buyume rekoru kirilacakmis. Hazine bakani soyluyor. gecen sene 4 ceyrekte % 75 kuculen uretim bu sene ayni ceyrekte % 5 artinca adi rekor oluyor

  • Tolga27 Kasım 2019 16:40

    Sen kafanı kurmamı gömdün?

  • Lala27 Kasım 2019 09:41

    Sarar hükümete zarar vermek için algı operasyonu yapıyor. Bu vatan hainlerinden bir daha ürün almicam

  • muhsin suriyeli06 Aralık 2019 10:58

    kıt zekalı mısınız olum ironi var burada

  • muhsin kilisli05 Aralık 2019 18:59

    Lalamısın malamısın ne halt isen git bi beyin varmı diye kafanın içini kontrol ettir 

  • Erdal aslan 29 Kasım 2019 09:13

    Al sana bir temiz beyin daha.

  • Yalnız 29 Kasım 2019 08:28

    Sarar hükümetin adamı hacı

  • Rüknettin27 Kasım 2019 20:40

    Algı derken troll ne içiyorsunuz kesin bir şey ama sizde bilmiyorsunuzdur...Toplu olunca kim kime dum duma.... :D  ;) 

  • ali27 Kasım 2019 10:49

    Mal mısın nesin hala algı opererasyonu diyon Kim ister işçi çıkarmayı beddua almayı bu kış ortasında. Algı operasyonu yapacam diye baba yadigarı yılların şirketini küçültecem yada batıracam.  Sana bayağı film izletmişler 

  • GARİP27 Kasım 2019 08:25

    BU KIŞ GÜNÜ YÜZLERCE İNSAN İŞSİZ KALACAK YAZIK...GERÇİ EKONOMİMİZ UÇTUĞUNDAN BÖYLE OLUYOR...

  • Kadı26 Kasım 2019 22:33

    Yalannn haber bunlar ekonomimiz süperrrrrrr mükemmelllll hatta inanmıyorsanız tüik e sorun tüm veriler mükemmel bak başkan ne diyor du dolar 7 oldu dolar 6.50 oldu herşeye ondan zam geldi bak bugün dolar düştü herşeyin fiyatı düştü işsizlik yoookkk enflasyonnn zamlarrr yokkk halen buna inanmıyorsanız yazıyommm reçeteyi okuyun; HERGÜN ŞİFA NİYETİNE İKİ SAAT A HABER İZLİYON ,ÜSTÜNE İKİ SAAT BAŞKANI İZLİYON BAKTIN YİNE GEÇMİYOR BURALARDA TV LERDE YORUM YAPAN BANKAMATİK ÇOCUKLARINI OKUYON BAKTIN YİNE GEÇMİYOR SEFİL HAYATINA DEVAM EDİCEN !!!!ALGIII ALGIIII ALGI KONUŞMALARIYLA SENİ 16 YILDIR APTAL YERİNE KOYANLARI İZLEMEYE DVM ET EMİİİ!!!

  • Mahallenin delisi27 Kasım 2019 13:25

    Reçeteyi eksik yazmışsın A haberi sabah ve akşam olmak üzere 1’er saat izleyip öğle vakti de 30 dk sabah gazetesi okumak lazım lütfen eksik bilgilendirmeyelim ;))

  • Kadıda kadı27 Kasım 2019 12:39

    Çok başarılı yorum... Kısa ve net her şey algı algı algı... Almanya bizi kıskanıyor Amerika bizi kıskanıyor iskandinavlar batık... Siz bu kardeşinize yetkiyi verin ekonomi uçsun dolar düşsün... Bilmem sizlere Bi şey hatırlatır mı? Teşekkürler kadı en azından ülkede hala bi şeyden haberi olanlar yaşıyor

  • profesyoneller26 Kasım 2019 21:33

    Üzüldüm doğrusu, ülkemizin güzide şirketlerinin zor duruma düşmesi beni derinden üzüyor. İşçilere, personele, şirket sahiplerine hepsine üzülüyorum. İnşallah toparlarsınız.

  • Bucalı07 Aralık 2019 12:28

    Arkadaşlar Neden öyle karamsarsınız BAKIN BURASI ÇOK ÖNEMLİ başımızda berat albayrak var .strese gerek yok 2023 te bizi uzaya uçuracak RAHAT OLUN RELAX RELAX SIKINTI YOK YANİ TÜM DÜNYA BİZİ KISKANIYOR......