BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemS.Arabistan: Aramco saldırısına yanıt için tüm seçenekler masada----

S.Arabistan: Aramco saldırısına yanıt için tüm seçenekler masada

S.Arabistan: Aramco saldırısına yanıt için tüm seçenekler masada
24 Eylül 2019 - 22:44 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cübeyr, Riyad'ın, devlet petrol şirketi Aramco'ya ait petrol tesislerine düzenlenen saldırıya yanıt olarak tüm seçenekleri değerlendireceğini söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cübeyr, Suudi Arabistan'ın doğusunda yer alan petrol tesislerine yönelik saldırılara ilişkin açıklamada bulundu. 

Cübeyr, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Riyad'ın saldırıya yanıt için 'tüm seçenekleri' değerlendireceğini belirtti.

BM'nin saldırının geldiği yerin tespit edilmesine yardım olduğunu ifade eden Cübeyr, Suudi Arabistan'ın, saldırının ardında İran'ın olduğuna inandığını dile getirdi.

Cübeyr, "Uluslararası desteği seferber etmek istiyoruz ve tüm seçenekleri -diplomatik, ekonomik ve askeri- değerlendirmek ve ardından karar vermek istiyoruz" diye konuştu. 

"ELİMİZ BAĞLI DURMAYACAĞIZ"

Saldırıda kullanılan silahların İran yapımı olduğunu, dolayısıyla Tahran'ın Aramco saldırılarından sorumlu olduğunu vurgulayan Cubeyr, ülkesinin ne pahasına olursa olsun savaştan kaçınmakta kararlı olduğunu ancak İran'ın tehditleri karşısında elleri bağlı durmayacaklarını kaydetti.

İran'ın Hizbullah'a ve Husilere balistik füze sağladığına işaret eden Cubeyr, Tahran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırma tutumuna son vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Cubeyr, ABD ile İran dosyasını yakından incelediklerini belirterek, Washington ile Tahran'ın ne pahasına olursa olsun nükleer silah edinmemesi konusunda hemfikir olduklarını söyledi.

Yemen konusunda Cubeyr, ülkesinin bölgeyi istikrara kavuşturmak ve Husiler ile İran'a bağlı milislerin yayılmasını önlemek için mücadele ettiğini ifade etti.

Husilerin bütün anlaşmaları bozduğunu ve Suudi Arabistan'a yüzlerce füze fırlattığını dile getiren Cubeyr, Husilerin Yemen'e insani yardımların ulaşmasına engel olduklarına dikkati çekti.

Suudi Merkez Bankası Başkanı Ahmed el-Hulifey ise, Kuveyt merkezli Er-Rai gazetesine verdiği demeçte, söz konusu saldırıların hükümet gelirleri üzerinde hiçbir etkisi olmadığını söyledi.

El Hulifey, bu yılki ekonomik büyümenin IMF tahminlerinden çok uzak olmayacağını belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)