BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSapık savcı görevden alındı----

Sapık savcı görevden alındı

Sapık savcı görevden alındı
17 Eylül 2022 - 16:42 www.finansgundem.com

Birliktelik yaşadığı kadından ayrılan ve uygunsuz görüntülerle kadına şantaj yaptığı iddia edilen savcı, HSK müfettişlerince yapılan inceleme ve soruşturmanın ardından görevden uzaklaştırıldı

Denizli'de atandığı davada intihar eden polis memurunun eşiyle birliktelik yaşayan sapık savcının, Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) Teftiş Kurulu Müfettişlerince yapılan inceleme ve soruşturma neticesinde  3 ay süreyle görevden uzaklaştırılmasına karar verildi.

Denizli'de görev yapan polis memurunun intiharının ardından soruşturma savcısı ile polis memurunun eşi arasında duygusal birliktelik başladı. Soruşturma henüz neticelenmeden uzun süre birliktelik yaşayan ikili arasında tartışma yaşandı ve ilişki sonlandı. Cumhuriyet Savcısı, gizlice çektiği görüntüleri yaymak ile tehdit etti. Bunun üzerine polis memurunun eşi Başsavcılığa giderek Cumhuriyet Savcısı hakkında şikayetçi oldu. Söz konusu şikayetin ardından başlatılan soruşturma sırasında yapılan aramalarda ele geçirilen materyallerde Cumhuriyet Savcısına ait olan tablette çok sayıda kadına ait müstehcen görüntü ele geçirildi. Harekete geçen Hakimler ve Savcılar Kurulu, Cumhuriyet savcısını görevden uzaklaştırdı.

Denizli Merkezefendi İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru D.G.Ö. (40) geçtiğimiz yıl eşiyle girdiği bir tartışma sonrası evinde beylik tabancasını ateşleyerek intihar etmişti. Olayın ardından soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı H. A. ile polis memurunun eşi N.Ö. tanışıp görüşmeye başladı. İkili arasında başlayan duygusal ilişki birlikteliğe dönüştü. Cumhuriyet Savcısı H. A., N.Ö.'nün haberi olmadan cinsel birlikteliği kayda aldı.

ALDATTIĞINI ÖĞRENİNCE TARTIŞMA ÇIKTI

Bir süre sonra N.Ö., Cumhuriyet Savcısı H. A.'nın başka bir kadınla görüştüğünden şüphelendi. Soruşturma henüz neticelenmeden uzun süre birlikte olan ikili arasında arkadaşlarının yanında tartışma yaşandı ve ilişki bozulma noktasına geldi. Başka bir gün N.Ö. gece geç bir saatte alkollü olarak Cumhuriyet Savcısı H. A.'nın lojmandaki evinin önüne geldi. H. A.'nın kapı komşusu olan bir başka cumhuriyet savcısı N.Ö.'yü ikna ederek evine gönderdi.

GÖRÜNTÜLERİ YAYINLAMAK İLE TEHDİT ETTİ

Cumhuriyet Savcısı H. A. ile tartışma yaşayan N.Ö. ilişkiyi sonlandırmak istediğini iletti. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı H. A., N.Ö.'nın bilgisi dışında gizlice çektiği görüntüleri yayınlamak ile tehdit etti. Yaşanan tartışma sonrası ilişkileri biten Cumhuriyet Savcısı H. A., sosyal medya üzerinden başka kadınlarla konuşarak N.Ö.'nün müstehcen fotoğraflarını gönderdi ve özel yaşamına dair bilgiler verdi.

GİZLİ MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜLERİ TALBETİNDE ARŞİVLEMİŞ

Bunun üzerine N.Ö., Cumhuriyet Savcısı H. A. hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verdi. Dosya Antalya'ya gönderildi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca Cumhuriyet Savcısı H. A. hakkında soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Savcısı H. A.'nın ikametinde, adliyedeki odasında ve aracında ki aramalar neticesinde ele geçirilen dijital materyallere ilişkin inceleme yapıldı. Yapılan incelemede, H. A.'nın tabletinde N.Ö. ve başka kadınlara ait müstehcen görüntü ve fotoğraflar bulundu. H. A.'nın, N.Ö. ve başka kadınlara ait görüntü ve fotoğrafları tabletinde arşivlediği belirlendi.

HSK GÖREVDEN UZAKLAŞTIRDI

Aynı zamanda Hakimler ve Savcılar Kurulu'da (HSK) Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın oluruyla H. A. hakkında inceleme ve soruşturma başlattı. HSK Teftiş Kurulu Müfettişlerince yapılan inceleme ve soruşturma neticesinde Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Dairesi, Cumhuriyet Savcısı H. A.'nın 3 ay süreyle görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. (İlker Turak - Sabah)

HSK'ya 27 sözleşmeli personel alınacak

HSK'dan 'Sosyal Medya Kullanım Rehberi'

Adalet Bakanlığı'ndan 'HSK İlke Kararları' açıklaması

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)