BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSantender İngiltere’de 111 şubesini kapatacak----

Santender İngiltere’de 111 şubesini kapatacak

Santender İngiltere’de 111 şubesini kapatacak
26 Mart 2021 - 17:51 www.finansgundem.com

İspanyol bankası Santender dijital bankacılık trendlerinin yükselişiyle birlikte 111 şubesini kapatma kararı aldı. Banka Londra’daki merkez ofisini de başka bir şehirde amaçlarına uygun bir kampüse taşıyacak


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Banco Santander, İngiltere'deki 111 şubesini kapatacak ve merkez binasını Londra’nın dışında amaçlarına yönelik inşa edilen yeni bir kampüse kaydıracak. İspanyol bankası şube kapatılmasından etkilenen 840 personelin yeniden dağıtılması konusunda sendikalarla müzakere ediyor.

Banka, korona virüs İngiltere’yi kasıp kavururken şube trafiğinin geçen yıl %50 oranında düştüğünü açıklamıştı. Finextra’nın haberine göre, Santander'in Şube Yönetimi Başkanı Adam Bishop konuyla ilgili açıklamasında, "Müşteriler tarafından şube kullanımı son yıllarda önemli ölçüde düştü. Bu yüzden birbirine nispeten yakın birden fazla şubemizin olduğu bölgelerdeki varlığımızı birleştirmek için zor bir karar aldık” ifadelerine yer verdi.

Banco Santender gayrimenkul ihtiyaçlarının geniş bir şekilde elden geçirilmesini amaçlıyor. İspanyol bankası, Milton Keynes'te yeni bir kampüs inşa etmek ve Londra, Manchester ve Newcastle'daki ofislerini kapatmak için 150 milyon sterlinlik yatırım yapıyor.

Banka şube kapatılmasından etkilenen 5 bin personelin evden veya yeni "yerel işbirliği alanlarından" çalışmasına izin vermeyi planladığını belirtiyor. Dev banka bu hamlesiyle önemli küresel finans merkezlerinden olan Londra’da ve çevresindeki bölgelerde ofislerinin sayısını da azaltmış olacak.

CEO Nathan Bostock karara ilişkin açıklamalarında, "Pandemi, daha fazla esnek çalışmaya yönelik mevcut eğilimi hızlandırdı ve meslektaşlarımız bunun birçoğu için önemli faydalar sağladığını söyledi" ifadelerine yer veriyor.

 Haber, merkezi Swindon'daki üç ofisi kapatan ve yerel şubeler de dahil olmak üzere tüm personelin nerede çalışacaklarını seçmelerine izin veren İngiliz finans şirketi Nationwide Building Society'nin benzer hamlelerinin hemen ardından gerçekleşti.

Korona virüs sürecinde dijital bankacılığın kullanımındaki artış nedeniyle ofis sayılarını düşürmeye başladı. Finansgundem’in derlediği bilgilere göre bu yılın başlarında İngiltere bankası HSBC de benzeri bir hamle yapmıştı. HSBC İngiltere’de 82 şubesini kapatma kararı alarak ülkedeki şube sayısını 511’e düşüreceğini açıklamıştı. Banka herhangi bir işten çıkarma uygulamasının önlenmesi için personelini yeniden konumlandıracağını belirtmişti.

HSBC üst düzey yöneticilerini Avrupa’ya taşıyor

 

Merkez bankalarının kripto denemeleri bankaları endişelendirecek

 

Enflasyon sayesinde Bitcoin popüler oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)