BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSanofi ile 300 milyon doz kovid-19 aşısı anlaşması----

Sanofi ile 300 milyon doz kovid-19 aşısı anlaşması

Sanofi ile 300 milyon doz kovid-19 aşısı anlaşması
01 Ağustos 2020 - 08:55 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu, Fransız Sanofi ile anlaştı; 300 milyon doz Covid-19 aşısı alacak

Avrupa Komisyonu, Fransız ilaç devi Sanofi ile geliştirecekleri olası bir Kovid-19 aşısı için 300 milyon dozluk tedarik anlaşması yaptığını duyurdu. Anlaşma, diğer tüm AB ülkeleri için de aşı satın alma seçeneği sunacak.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada anlaşmayı, "Bugün, Avrupalıların gelecekteki bir koronavirüs aşısına erişiminin sağlanması için Sanofi ile önemli bir adım attık" sözleriyle duyurdu.

Leyen ayrıca açıklamasında, "Bugün hangi aşının işe yarayacağını bilmesek de, Avrupa, çeşitli teknolojilere dayanan çeşitlendirilmiş bir gelecek vaat eden aşı portföyüne yatırım yapıyor" dedi.

Mayıs ayında Fransız ilaç devi Sanofi'nin Kovid-19 aşısı bulununca ilk olarak ABD'nin bundan faydalanacağını açıklamasın ardından Avrupa Birliği yetkililerinden tepki gelmiş, Avrupa Komisyonu, Covid-19 aşısına 'herkesin eşit bir şekilde erişebilmesi gerektiğini' duyurmuştu.

Öte yandan geçtiğimiz gün de İngiltere, Sanofi ve GlaxoSmithKline tarafından geliştirilecek olası bir Kovid-19 aşısı için 60 milyon dozluk anlaşması yaptı.

Böylelikle AB ve ABD aşı çalışmaları henüz tamamlanmamış olsa bile yaptıkları anlaşmalarla tedarikte öncelik kazanmış oldu.

DSÖ korkutucu virüs rakamlarını açıkladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)