BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine roket atıldı----

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine roket atıldı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine roket atıldı
22 Temmuz 2019 - 22:23 www.finansgundem.com

Suriye tarafından atıldığı değerlendirilen iki roketten birinin Ceylanpınar'da bir eve isabet etmesi sonucu 5 kişi yaralandı

Olay, saat 21.00 sıralarında meydana geldi. İlçeye sınır komşusu olan terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Suriye'nin Hasake kentine bağlı Resulayn ilçesinden Ceylanpınar'a doğru 2 roket atıldı.

Saldırıda roketlerden biri ilçe merkezinde Turgut Özal Mahallesindeki Atan ailesinin evine isabet etti. Roket isabet ettiği sırada evlerinin terasında oturan Yusuf Atan (38), Hatice Atan (31), Eyüp Atan (9) ile eve misafir olarak gelen İbrahim Işık (17) ve Ali Işık (21) yaralandı.

Ortalığın savaş alanına döndüğü patlamayı duyanların ihbarı ile olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Ceylanpınar Devlet Hastanesine götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

SURİYE TARAFINDAN ROKET ATILDI

Meydana gelen patlama ile ilgili Şanlıurfa Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "22 Temmuz 2019 (Bugün) saat 21.00 sularında Suriye tarafından atıldığı değerlendirilen iki roketten birinin, İlimiz Ceylanpınar ilçesi Turgut Özal Mahallesindeki bir evin çatısına isabet etmesi sonucu; beş (5) vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış, yaralı vatandaşlarımız Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Olay yeri ve çevresi ile ilçe genelinde geniş güvenlik tedbirleri alınarak olaya ilişkin soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de olay sonrası ilçeye gelerek roketin isabet ettiği evde incelemede bulundu. Vali Erin daha sonra hastanede tedavi gören yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunup, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Vali Erin, ardından olayla ilgili gelişmeleri takip etmek üzere İlçe Jandarma Komutanlığına gitti.

TOP ATIŞI İLE KARŞILIK VERİLDİ

İlçeye atılan roketlerin ardından bölgedeki Türk topçu birliklerinin Resulayn kırsalındaki Mızra Mıçe bölgesini top atışları ile vurduğu iddia edildi.

POLİS VATANDAŞLARI UYARDI

İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise sınır hattında polis araçlarından yapılan anonslarla vatandaşları sınır hattına yaklaşmamaları konusunda uyardı.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı da yazılı açıklamasında 'meşru müdafaa kapsamında karşılık verildiğini' duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, "22 Temmuz 2019 akşamı Ceylanpınar'da beş vatandaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan ve Suriye tarafından yapıldığı değerlendirilen roket atışlarına, sınır bölgesindeki ağır silahlarımızla meşru müdafaa kapsamında gerekli karşılık verilmiştir. Ağır silahlarla verilen bu karşılık sonucunda Suriye tarafında yerleri önceden tespit edilen yedi hedef imha edilmiştir." dendi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)