BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisŞanlıurfa’da Türk ekonomisi için küresel zirve----

Şanlıurfa’da Türk ekonomisi için küresel zirve

Şanlıurfa’da Türk ekonomisi için küresel zirve
26 Aralık 2017 - 12:47 www.finansgundem.com

Büyüyen Türkiye’nin nabzı, Ekonomi Kulübü’nün düzenlediği 3 günlük zirvede attı. Yoğun katılımda yerli ve yabancı usta, ünlü isimler ‘geleceği’ konuştu.

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM/ŞANLIURFA

Türkiye son aylarda sadece küresel siyasi arenada oynadığı kritik ve tarihi rollerle değil, ‘dev’leşen ekonomisiyle de dünyanın gündeminde. Yatırımlarda tüm zamanların rekorlarını kırmaya hazırlanan ülke, 1 trilyon dolar milli geliri, yüzde 7 büyümeyi konuşuyor.

Rakamlar sıralandıkça heyecan büyüyor. Hedefler, tartışmalar artıyor. Tıpkı ‘medeniyetin beşiği’ Şanlıurfa’da geçtiğimiz hafta sonu yaşanan manzara gibi…

Evet, Türkiye’nin tarihi, Türk ekonomisinin güçlü kenti, doğasıyla, kültürüyle cazibe merkezi Şanlıurfa, Cuma’dan Pazar’a, 3 gün boyunca üç kıtadan, 20 ülkeden gelen konuklarını ağırladı.

 ULUSLARARASI YOĞUN BİR KATILIM 

Ankara’dan ve İstanbul’dan beklenen önemli konuklar, siyasetin yoğun trafiğine takılıp zirveye katılamadı belki ama Ekonomi Kulübü’nün organizasyonu ‘buluşma’da ne tansiyon düştü ne de coşku eksildi. Azerbaycan, İran, Katar, Hindistan, Bosna Hersek, Yunanistan ve Japonya gibi ülkeleri temsil eden büyükelçi, iş adamı, akademisyen ve bürokratlar ile Türk Sermaye Piyasalarının nabzını tutan, yön veren usta isimler ‘düşünce, öneri’ fırtınası estirdi. 

Zirvenin açılışına Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Ekonomi Kulübü Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Mehmet Ulutaş, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi (ATİK) Genel Başkanı Aziz Şahin, Kamu Araştırmaları Vakfı (KAV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ulvi Saran, Avusturalya Milletvekili Şirvan Ekici, Irak Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber, Danimarka Milletvekili Hüseyin Arac, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ile yerli ve yabancı ekonomistler katıldı.

SERMAYE PİYASALARININ USTALARI ZİRVEDE

Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere ülkenin çeşitli köşelerinden 300’ü aşkın konuğun akın ettiği zirvede aralarında Mert Yılmaz, Murat Sağman, Belgin Maviş, Mehmet Ali Yıldırımtürk, Barış Esen, Serdar Kuter, Özlem Derici gibi isimlerin de bulunduğu borsanın, yatırımın, para piyasalarının ‘usta’ları, stratejistleri, 72 saat Türkiye’nin ekonomisini masaya yatırdı, konuştu, tartıştı, geleceğe yönelik hedeflerini ele aldı.

 Zirvenin ‘yorgun savaşçı’sına gelince, etkinliği gerçekleştiren Ekonomi Kulübü Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Mehmet Ulutaş gösterdiği titiz ev sahipliği ile tartışmasız üç gün boyunca en çok koşturan insan oldu. Aktivitelerin aksaksız yürümesi için tüm enerjisini ortaya koydu, davetlilerle  çok yakından ilgilendi.

ULUTAŞ: GLOBAL ARENADA PAYLAŞIMLAR YAPILDI

Bölgesel ve küresel sorunlara çözüm yollarının aranacağı Türkiye Ekonomi Zirvesi geleneksel olarak her yıl Şanlıurfa'da düzenleneceğini kaydeden Ekonomi Kulübü Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Mehmet Ulutaş, etkinliği özetlerken,  "Türkiye Ekonomi Zirvesi'nde başta Ortadoğu krizi olmak üzere dünyadaki çatışmalar dahil pek çok sorun ele alındı. Ayrıca Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedefleri için üretim, ihracat, bilim, teknoloji, sağlık, eğitim, turizm, tarım, enerji ve finans konularına odaklandık. Programda Azerbaycan, İran, Katar, Hindistan, Bosna Hersek, Yunanistan ve Japonya gibi 20'den fazla ülkeden büyükelçi, iş adamı, akademisyen ve bürokratların katılımıyla global arenada paylaşımlar yapıldı" dedi.

AKIL: GAZİANTEP’İ GEÇMEK İÇİN BİR FIRSAT

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl ise zirvenin kentlerinden gerçekleştirilmesinden dolayı memnuniyetini ifade ederek, "Şanlıurfa ülkemizin en güzide, en potansiyele sahip şehirlerimizden bir tanesi. Ulusal ve uluslar arası yatırımcıların da gözdesi olduğunu biliyoruz. Bununla eş değer olarak kentimizdeki sanayi kuruluşları temsilcileri ve iş adamlarımız ilimizin gerek marka değerinin yükseltilmesi, gerekse ülkemizi uluslararası arenada bilinirliğini arttırmak için faaliyetler yürütmektedirler. Ekonomi Zirvesi’nin Şanlıurfa için önemli olduğunu düşünüyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından katılımcılar var, kentimize teşrif ettiler, hepsine teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği bulunan Ekonomi Kulübü’ne teşekkür ediyorum. İş adamları ve STK'lar bir araya geldiler, bu da gösteriyor ki Şanlıurfa yanı başındaki Gaziantep'i geçmek için önemli mesafe kat etmek istiyor" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)