BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞanlıurfa'da eller Allah'a açıldı----

Şanlıurfa'da eller Allah'a açıldı

Şanlıurfa'da eller Allah'a açıldı
15 Ekim 2013 - 14:18 www.finansgundem.com

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde mültecilerin barındığı Süleyman Şah konaklama tesislerinde Kurban Bayramı namazı kılındı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde mültecilerin barındığı Süleyman Şah konaklama tesislerinde Kurban Bayramı namazı kılındı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı bayram namazında hüzün vardı. Kılınan bayram namazına Çadırkent kamp müdürü Hüseyin Ortaç ve yardımcısı Bekir Engül de katıldı.
Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınmacı olarak gelen 30 bin Suriyeli, bayramı çadırkentte buruk bir şekilde kutladı. Çadırkentte bir gün öncesinden hazırlanan meydana halılar serilerek namaz yeri hazırlandı. Suriyeli mülteciler bayram namazında birlikte saf tutarak bayram namazını kıldılar.
Bayram namazının ardından hutbe verildi. Hutbede Suriyeli imam, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, kendilerini ağırlayan Türk hükümetine ve Türk halkına teşekkür etti. İmam, "değerli kardeşlerim" diye başladığı hutbeyi şöyle sürdürdü: "Bildiğiniz üzere üç bayramdır ülkemizden uzakta buruk bir sevinçle bayram namazlarını kılmaktayız. Şunu unutmayın ki eğer birlik ve beraberliğimizi sağlayamazsak bu savaş daha da uzayacak. Maalesef insan haklarından bahseden Avrupa bu savaşı ve dramı sadece seyretmektedir. Bazı Arap devletleri bu savaşa tepki vermemektedir. Kardeşlerim, tefrikaya ve ırkçılık ayrımcılığına düşmeyin. Biz ümmetiz. Bu işin Arabı, Kürdü ve Türk'ü yoktur. Evet, birlik olmadığımız için Ortadoğu'nun her yerinde kan akmaktadır. Bu bizim ayıbımız. Bir an önce birlik ve beraberliğimizi sağlayarak bu başıboşluktan kurtulmalıyız. Evet, bayramın hatırına birbirimize sarılalım ve aramızdaki nifak tohumlarını kurutalım. Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun."
Namazın ardından tekbir çekildi ve bayramlaşma yapıldı. Bayramlaşma sırasında birbirine sarılarak ağlayan mülteciler oldu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)