BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞanghay tamamen karantinaya alındı----

Şanghay tamamen karantinaya alındı

Şanghay tamamen karantinaya alındı
05 Nisan 2022 - 15:21 www.finansgundem.com

Çin'in Şanghay kenti, Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle 25 milyonluk nüfusunun tamamını kapsayacak şekilde karantinaya alındı.

Şehrin doğu ve batı yakaları için ayrı önlemler uygulanan Şanghay'da artık tüm şehir süresiz kısıtlamalara tabi olacak. Bugüne kadar karantinaya alınan en büyük şehir olan Şanghay bir aydan uzun süredir yeni bir korona virüs dalgasıyla mücadele ediyor.

Rakamlar bazı uluslararası standartlara göre yüksek olmasa da günlük korona virüs vaka sayısının 13 bini aşması endişe yarattı. Ülkenin finansal merkezi Şanghay'ın bazı bölgelerinde yaşayanlar, katı politikalar nedeniyle hiç kimsenin temel erzak alışverişi için bile konutlarından çıkmasına izin verilmediğini söylüyor.

Şehir sakinleri, arz ve dağıtım yapan personel eksikliği nedeniyle çevrimiçi yiyecek ve su siparişinde zorluklar yaşandığını bildiriyor.

BBC Çin Muhabiri Stephen McDonell, analizinde şu ifadelere yer veriyor:

"Çin'in "sıfır-Kovid" sisteminde yeni vakalarla mücadelede zorluklar yaşanıyor.

Çin daha önce Kovid karantinaları uyguladı ancak bu, ilk kez ülkenin finansal merkezi niteliğindeki bir mega şehir ölçeğinde uygulanıyor.

25 milyon insanı evlerine kapatmaktan kaynaklanacak lojistik zorluklar çok büyük.

Sosyal medyada çok sayıda insan, dağıtım sistemi tıkandığı için yemek sipariş edemediğinden şikayet ediyor.

Merkezi karantina tesislerinin çoğunda sadece kamp yataklarını kullanılıyor, duş veya başka ihtiyaçlar karşılanamıyor. Bu tesisler hasta insanlarla dolup taşıyor.

Çin'deki az sayıda güvenilir medya kuruluşundan biri olan Caixin, hasta kişilerle yakın temas halinde olanların komşu illere transfer edileceğini bildirdi. Bu, potansiyel olarak yüz binlerce Şanghay sakininin transferi demek.

Çin hükümetinin "sıfır Kovid" politikası hükümetin, açılma uğruna insanlarının sağlığını riske atan diğer ülkelerle alay ettiği bir slogan haline geldi.

Çin'de yetkililer ve devlet medyası, koronovirüsün Omicron varyantının hastaneye yatış oranlarının düşük olduğu bilgisini insanlardan sakladı.

Karantina devam ediyor ve kapanma önlemlerinin alındığı tek şehir Şanghay değil. Önlemler Jilin şehri (3,6 milyon nüfuslu), Çangçun (9 milyon nüfuslu), Xuzhou (9 milyon nüfuslu), Tangshan (7,7 milyon nüfuslu) ve diğer çeşitli kasaba ve köyler sakinlerini etkiliyor.

Pazartesi günü, Şanghay'da şehir çapında uygulanan bir test programında 24 saat içinde 25 milyondan fazla insandan numune alındı. Bunun sonucunda 13 binden fazla asemptomatik korona virüs vakası bildirildi.

Devlet medyasına göre, Wuhan'ın 2020'nin başlarında kapatılmasından bu yana ülke çapındaki en büyük tıbbi operasyonla, diğer bölgelerden Şanghay'a en az 38 bin kişi getirildi."

Son 24 saatte Çin'de 1235, Hong Kong'da 3 bin 138 vaka

 

Şanghay'da karantina ilan edildi

 

Prof. Dr. Serakıncı: 2022'de virüsle yaşamayı öğrenmiş olacağız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)