BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞanghay normal yaşama 1 Haziran'da dönecek----

Şanghay normal yaşama 1 Haziran'da dönecek

Şanghay normal yaşama 1 Haziran'da dönecek
16 Mayıs 2022 - 08:45 www.finansgundem.com

Şanghay yönetimi kent genelinde karantina, kapatma tedbirlerinin daha geniş şekilde kaldırılarak normal yaşama dönülmesi için 1 Haziran tarihini hedef olarak belirledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zong Ming yaptığı açıklamada, kentin 16 bölgesinden 15'inde KOVID-19 vaka sayısının sınırlandığını ve salgının kontrol altına alındığını vurguladı. Ancak Zong Ming, salgının yeniden yükselişe geçmesi riskinin devam ettiğini ve bu nedenle sıkı kontrollerin bir süre daha devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

Zong Ming'in verdiği bilgiye göre salgının yeniden yükselişe geçmesi riskinin engellenmesine odaklı tedbirler 21 Mayıs'a kadar devam ettirilecek ve normal yaşama dönüşün 1 Haziran'da başlaması öngörülüyor.

Şanghay’da işletmeler aşamalı olarak açılıyor

Şanghay Belediyesi Başkan Yardımcısı Chen Tong, bugün düzenlenen basın toplantısında, 16 Mayıs’tan itibaren kentteki işletmelerin kademeli olarak yeniden faaliyete geçeceğini söyledi.

Çin’in finans merkezi Shanghai’de mart ayı sonunda KOVID-19 salgınındaki son dalganın etkisiyle aşamalı olarak karantina uygulanmaya başlandı. Kentte yaklaşık 25 milyon kişinin evde kalmasının istendiği sıkı tedbirler uygulandı.

Chen Tong, temel yaşam koşullarının karşılanması ve yaşamsal malzeme tedarikinin sağlanması için teşvik edici tedbirlere başvurarak, iş yerlerinin açılmasını ve işbaşına dönülmesini sağlayacaklarını belirtti.

Chen, yeniden açılan iş yeri sayısının en düşük dönemdeki bin 400’den 10 bin 625’e çıktığı bilgisini verdi.

Shanghai’de 14 Mayıs günü 166 semptomatik vaka kayıtlara geçerken, enfeksiyonların tamamının gözlem altındaki kişilerde görüldüğü bildirildi. Kentte ayrıca bin 203 asemptomatik vaka kayıtlara geçti.

Çinli yetkili, kentteki vaka sayılarında nisan ayından bu yana keskin bir düşüş görüldüğüne dikkat çekti.

Şanghay Belediye Başkan Yardımcısı Chen, salgının yeniden patlak vermesini önleyecek katı tedbirler uygularken, şehrin adım adım yeniden açılmasını teşvik edeceklerini dile getirdi.

Alışveriş merkezleri, mağazalar, süpermarketler ve eczanelerin müşteri sayısının kısıtlanması suretiyle aşamalı olarak yeniden açılacağı, toptancı pazarlarında temassız işlemler gerçekleştirilirken, perakende ticaretin henüz yeniden başlamayacağı aktarıldı. Bunun yanında, pazarların tezgâh ve müşteri sayısı kısıtlı olarak açılmaya başlandığı belirtildi.

Kentte paket servis kesintisiz olarak devam ederken, kuaför dükkânlarının da müşteri sayısını kısıtlayarak yeniden hizmete başladığı bildirildi.

Şanghay'da skandal! Yanlışlıkla ceset torbasına konuldu

 

Şanghay’da vakalar düşüşe geçti

 

Tam kapanmada olan Şanghay halkı isyan etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)