BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞangay'da vakalar 20 Mart'tan beri en düşük seviyede----

Şangay'da vakalar 20 Mart'tan beri en düşük seviyede

Şangay'da vakalar 20 Mart'tan beri en düşük seviyede
22 Mayıs 2022 - 10:25 www.finansgundem.com

Şangay'da, 20 Mart'tan beri en düşük günlük vaka sayısı görüldü. Son 24 saatte Çin'de ise 898 vaka kaydedildi.


Şangay'da son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 52, göstermeyen 570 vaka saptanırken virüs yüzünden 3 kişi öldü. Vaka sayısı önceki güne kıyasla yüzde 28,3 azalırken 20 Mart'tan bu yana en düşük seviyeye indi. Kentte karantina bölgeleri dışında yeni vakaya rastlanmadı.

Kentte 28 Mart'ta başlayan kapanma, vakalar azalmadığı için belirsiz süreyle uzatılmıştı. Yönetimi 17 Mayıs'ta şehirde karantinaya alınan ve kapalı devre salgın koruma tedbirlerinin uygulandığı bölgeler dışındaki topluluk içi yayılmanın kesildiği, "sosyal sıfır Kovid" hedefine ulaşıldığını belirtmişti.

Kentte haziran başında tüm kısıtlamaların kaldırılarak "normale dönülmesi" hedefleniyor.

Pekin'de tedbirlere devam

Başkentte ilk kez 22 Nisan'da görülen Omikron taşıyan yerel kaynaklı vakaların yol açtığı tedbirler sürüyor. Kentte son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 52, göstermeyen 9 vaka kaydedildi. Tüm kentte anaokulları ile ilk ve orta dereceli okullar çevrim içi eğitimi sürdürürken restoranlar yalnızca sipariş hizmeti veriyor. Spor salonları, sinemalar ve diğer kapalı eğlence merkezleri geçici süreyle kapatılmış durumda.

Vakaların görüldüğü Çaoyang, Şunyi, Fıngtay, Fangşan ve Haydien ilçelerindeki bazı bölgelerde toplu taşıma ve taksi hizmetleri durdurulurken vatandaşlara bölgelerini terk etmemeleri tavsiye ediliyor. Nüfusu 21 milyonu aşan metropolde, Şangay'dakine benzer bir kapanmayı gerektirecek yayılma ihtimalinin yarattığı kaygı nedeniyle tedbirler sürdürülüyor.

Tiencin'de Kovid vakaları yükseliyor

Bu arada Pekin'e 110 kilometre mesafede, Sarı Deniz kıyısındaki liman kenti Tiencin'de de vaka sayısının arttığı gözleniyor. Yaklaşık 13,8 milyon nüfuslu kentte vaka görülen bölgelerde salgın koruma tedbirleri arttırılmış durumda.

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre ülkede son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 169, göstermeyen 898 vaka saptandı. Vakaların 74'ü yurt dışı kaynaklı olduğu bildirilirken günlük vaka sayısı mart başından bu yana ilk kez 1000'in altına indi.

Çin'de bugüne dek 223 bin 145 vaka olduğu doğrulanırken, 5 bin 222 kişi öldü.

Hong Kong'da salgının durumu

Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde Sağlık Koruma Merkezinden yapılan açıklamaya göre kentte son 24 saatte 16'sı yurt dışı kaynaklı 228 vaka tespit edildi, virüs nedeniyle ölen olmadı. Yaklaşık 7,6 milyon nüfuslu Hong Kong'da martta 20 binin üzerine kadar çıkan günlük vaka sayısı bir ayı aşkın süredir 1000'in altında seyrediyor.

Tayvan'da Kovid-19: Vaka sayısı 80 bini aştı

Kuzey Kore'de vakalar 2 milyona yaklaştı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)