BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriSandtander’da ‘striptiz kulübü’ skandalı----

Sandtander’da ‘striptiz kulübü’ skandalı

Sandtander’da ‘striptiz kulübü’ skandalı
20 Eylül 2022 - 16:05 www.finansgundem.com

İspanyol bankasında içlerinde üst düzey personelin de olduğu yedi kişinin Londra’daki iş toplantısından sonra striptiz kulübüne gittiği, genç çalışanlarınsa üstlerin baskısı sonucu etkinliğe katıldığı iddia ediliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İspanyol bankası Santander, bünyesindeki bir grup bankacının günlük şirket toplantısının ardından striptiz kulübüne geçtiği ve genç çalışanları kendileriyle birlikte gelmeleri konusunda baskı yaptığı iddialarını araştırıyor. Banka araştırma için özel bir hukuk firması kiraladı.

Financial Times’ın haberine göre söz konusu olay şubat ayında bankanın küresel borç sermayesi piyasaları ekibinin departman toplantıları için İngiltere merkezinde toplanmasının ardında gerçekleşti.

O akşam, üçü üst düzey yönetici ve dördü genç personel olmak üzere ekibin yedi erkek üyesi Aldgate'deki Nags Head Gentlemens Club'a gitti. Striptiz kulübü kendisini "Londra'nın en eski kucak dansı kuruluşlarından biri" olarak tanımlıyor.

Söz konusu gece eğlencesi ve genç personelin katılma konusunda baskısı hissettiği yönündeki endişeleri olaya dahli olan bir muhbir tarafından bankanın uyum departmanına iletildi. İngiltere Mali Davranış Otoritesi de gelişmeler konusunda bilgilendirildi.

FT’ye göre araştırılan bankacılara yakın olan bir kişi olayı "Eski standartlardan yeniye geçiş yapan bir sektörün belirtisi" olarak tanımlıyor: “Şirket bununla nasıl başa çıkacağını bilmiyordu zira bu uygulamalar on yıl önce yaygındı. Ancak şimdi, haklı olarak, insanlar kaşlarını çatıyor.”

Bir Santander personeli konuyla ilgili, “Bu çok açık bir sır. Banka genelinde herkes bunu biliyor, ancak resmi olarak hiçbir şey söylenmiyor" dedi.

Skandalın ardından Santander olayın tüm gerçekliğiyle ortaya çıkarılması için yaz boyunca bir şirket içi soruşturma yürütmek üzere ABD’li hukuk firması Gibson Dunn’ı işe aldı.

Hukuk bürosu, kulübe giden yedi kişi de dahil olmak üzere gece eğlencesine karışan 15 kişiyle görüştü. Süreç hakkında bilgi sahibi bir kişiye göre, genç personel üyeleri üzerinde açık bir baskı uygulanmadığı sonucuna varıldı.

Gibson Dunn, yorum talebine cevap vermedi.

Olaya karışan hiç kimse kovulmadı, ancak geceyi düzenleyen bir yönetici disiplin cezası verildi edildi.

Santander’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Çalışanların davranışlarıyla ilgili tüm endişeleri son derece ciddiye alıyoruz ve gerçeklerin tespit edilmesini ve gerektiğinde uygun eylemin yapılmasını sağlamak için titiz bir süreç izliyoruz. Bu tür soruşturmaların ve eylemlerin ayrıntıları gizli tutulur ve bu nedenle daha fazla yorum yapamayız.”

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre söz konusu dava küresel finansın erkek egemen yapısından kurtulamadığını bir kez daha hatırlatıyor. Şirketin olayla başa çıkma şekli, genç personel arasında kariyerlerinin nasıl etkileneceği konusunda korkulara yol açıyor.

FCA, muhbirin endişeleri ve konunun araştırılıp araştırılmadığı konusunda yorum yapmayı reddetti. Bu yılın başlarında, Deutsche Bank'ın dört New York çalışanı, bir striptiz kulübüne katıldıkları ve şirket kurallarını ihlal ederek akşamı burada geçirdikleri için işlerinden atılmıştı.

Deloitte’ta taciz skandalı

 

Deutsche Bank’ta taciz skandalı: 1 üst düzey bankacı kovuldu

 

Kripto para endüstrisini erkekler mi yönetiyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)