BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakSandoz yalısı satılıyor----

Sandoz yalısı satılıyor

Sandoz yalısı satılıyor
28 Mart 2016 - 12:03 www.finansgundem.com

Son dönemde yalı restorasyonu ve satışı işine de giren Say Yapı, 2010 yılında satın aldığı boğazın inci yalılarından Sandoz Yalı'sının restorasyon işlerini tamamladı

Uzun yıllar farklı sektörlerde faaliyet gösterip inşaat alanına da giren birçok şirket var. Digicom da bunlardan biri. Uzun yıllardır tüketici elektroniği sektöründe Pioneer, Sharp, Roadstar markalarının Türkiye distribütörlüğünü yapmanın yanı sıra küçük ev aletleri, sağlık ürünleri, yapı malzemeleri gibi sektörlerde de olan şirket, Say Yapı çatısı altında gayrimenkul alanında da faaliyet gösteriyor. Say Yapı, Starlife Silivri, Starlife Güzelce, Starlife Göktürk ve yooistanbul projeleriyle öne çıkıyor.

Son dönemde yalı restorasyonu ve satışı işine de giren Say Yapı, 2010 yılında satın aldığı boğazın inci yalılarından Sandoz Yalı'sının restorasyon işlerini tamamladı. Şimdi bu yalı satışa çıkarılmış bulunuyor.
Digicom Yönetim Kurulu Başkam Sabri Yiğit, 1870'lerde yapılan ve ilk sahibi Monsieur Pardoe olan Yeniköy'deki yalının Avrupa klasik ahşap üslubuna uygun mimari yapısını orijinal haline uyumlu olacak biçimde restore ettiklerini söylüyor. Yiğit, bu konuda şöyle konuşuyor:

"Osmanlı dönemimin en ünlü Fransız tüccarlarından olan Pardoe, İstanbul'a geldiğinde bu yalıda uzun vakitler geçirmiş. Hatta ünlü bir yazar olan kızı Julia için yalıyı satın aldığı söylenir. Yalı zaman içerisinde el değiştirerek günümüze kadar geldi. 2010'da biz satın aldık. Restorasyonu bitirdik ve 25 milyon dolara satışa çıkardık."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)