BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSandık ve vakıf birikimlerini 'BES'leyecek yasa hazırlanıyor----

Sandık ve vakıf birikimlerini 'BES'leyecek yasa hazırlanıyor

Sandık ve vakıf birikimlerini 'BES'leyecek yasa hazırlanıyor
05 Mayıs 2021 - 09:29 www.finansgundem.com

Ekonomi reform paketinde yer alan BES dışında özel emeklilik hizmeti veren sandık, vakıf gibi kuruluşlardaki emeklilik birikimlerinin 2023’e kadar BES’e aktarılmasını sağlayacak yasal düzenleme Meclis’e geliyor.

Ak Parti ekonomi reform paketinde yer alan bazı düzenlemeleri içeren torba teklifi bayramdan sonra Meclis gündemine getirmeye hazırlanıyor. Üzerinde çalışmaların devam ettiği torba teklifte, ekonomi reform paketi uygulama takviminde 30 Haziran 2021 tarihine kadar yapılacak işler arasında yer alan ve yasa gerektiren Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) ilişkin düzenlemeler torba teklifle yapılacak.

Torba teklifte 18 yaşından küçüklerin bireysel emeklilik sistemine dahil edilmesi de sağlanacak. BES dışındaki vakıf, sandık gibi kuruluşlardaki emeklilik birikimlerinin 2023 sonuna kadar BES’e aktarımı ile imkan verilecek. Bu sayede yüksek fon getirilerinden çok daha geniş bir kesimin yararlanmasının önü açılacak. Aktarıma konu olacak tutarın ilk etapta 7-10 milyar TL olması bekleniyor.

Ekonomi reform paketinde BES’i büyütecek üç önemli düzenleme yer alıyor. Atılacak yeni adımlarla 18 yaş altı 23 milyon gencin BES’ten yararlanabilmesinin yolunun açılması vakıf ve sandıklardaki birikimlerin sisteme dahil edilmesi, BES ile sağlık, hayat, eğitim sigortası gibi özel güvencelerin cazip olanaklarla bütünleşik bir güvence paketi şeklinde sunulması hedefleniyor.

AYM’NİN İPTAL ETTİĞİ TRAFİK SİGORTASI

Ekim 2020 tarihinde Anayasa Mahkemesi’nin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamındaki tazminatların ‘genel şartlar’a göre belirlenmesini düzenleyen hükümlerini iptal etmişti. AYM’nin iptal gerekçeleri doğrultusunda yapılacak yeni düzenleme de torba teklifte yer alacak.

Allianz Hayat Sigortaları ve Bireysel Emeklilik’e üst düzey atama

 

Eximbank 'Hizmet Sigortası' programını başlattı

 

Kripto paralar sigortalanabilir mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)