BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSanayiciyi elektrik çarptı----

Sanayiciyi elektrik çarptı

Sanayiciyi elektrik çarptı
16 Temmuz 2019 - 09:19 www.finansgundem.com

OSB yetkilileri, son gelen elektrik faturalarının sanayicileri öfkelendirdiğini bildirdi

Elektrik fiyatlarına geçen yıldan beri gelen zamlar, sanayiciyi isyan noktasına getirdi.

Dünya'dan Esra Özarfat'ın haberine göre, 15 ayda elektrik maliyetinin yüzde 130 arttığını dile getiren OSB yetkilileri, haziran faturasını eline alan sanayicilerin öfkeyle OSB yönetiminin kapısına dayandığını belirtti.

OSB'ler geçen yıl mart sonuna kadar Ulusal Tarife denilen 1 No?lu tarifeden elektrik alıyordu. 1 Nisan 2018 itibariyle değişen sistemle Son Kaynak Tedarik Tarifesi?ne geçildi. Buna göre OSB'lerin ve büyük tüketimi olan sanayi kuruluşlarının herhangi bir tedarikçiden elektrik alabilmesinin önü açıldı. İlk etapta avantajlı gibi görülen bu sistem, uygulamaya geçilmesiyle birlikte sorunları da beraberinde getirdi.

Sanayicileri etkileyen en önemli unsur ise Son Kaynak Tedarik Tarifesi'nde sistemde oluşan fiyatların sürekli değişmesi ve OSB'lerin saatlik alım yapması. Bunun sonucunda da ödenecek bedeller her ayın
sonunda faturalandırılıyor. Dolayısıyla sanayiciler üretmeden önce elektrik birim maliyetlerinin ne olacağını önceden bilme şansına sahip olmuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Orkun16 Temmuz 2019 09:31

    O zaman sabit fiyattan özel sektörden alsınlar.. sübvansiyon yapa yapa yakında elektrik üreticisi kalmayınca o zaman ne olacak..