BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSanayi üretimi coştu: % 26 artış var----

Sanayi üretimi coştu: % 26 artış var

Sanayi üretimi coştu: % 26 artış var
09 Eylül 2017 - 10:06 www.finansgundem.com

Ekonomistler, mevsimsellikten arındırılmış verinin de artış göstermesinin sanayi üretimindeki olumlu seyre işaret ettiğini belirtiyor

Sanayi üretimi geçen yıl temmuz ayında Kurban Bayramı nedeniyle çalışma günü sayısında azalma ve hain darbe girişiminin yarattığı üretim düşüşünün neden olduğu baz etkisi ile arındırılmamış olarak temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25.6 arttı.

Reuters’a konuşan ekonomistler, mevsimsellikten arındırılmış verinin de artış göstermesinin sanayi üretimindeki olumlu seyre işaret ettiğini belirtiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre Ocak 2011’den bu yana en yüksek artışı kaydederek yüzde 14.5 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış bazda artış ise bir önceki aya göre yüzde 2.3 oldu.


Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2017 yılı temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0.8, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 16 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 11.7 arttı.

Büyüme ivmesi artar

Vakıfbank notunda sanayi üretiminin yıllık bazda sert yükseliş gösterdiği belirtilerek, ihracatta yıllık bazda yaşanan artışın yanı sıra aramalı ithalatındaki artışın da veriye destek olduğu belirtildi.

Raporda, “Üçüncü çeyrekte küresel konjonktürdeki olumlu gelişmeler ve baz etkisinin katkısıyla büyümedeki ivmenin artarak devam etmesi mümkün. Ayrıca sanayi üretiminin üçüncü çeyrekte iyi başlaması da bu düşünceyi destekliyor” denildi. Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)