BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSanayi doğalgazına indirim ----

Sanayi doğalgazına indirim

Sanayi doğalgazına indirim
27 Ocak 2023 - 09:45 www.finansgundem.com

BOTAŞ, sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında indirim yapıldığını duyurdu.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), 1 Şubat tarihinden itibaren geçerli olmak üzere büyük sanayi kuruluşlarının kullandığı gazın toptan fiyatında yüzde 13,30 ile 17,22 oranlarında indirim yapıldığını açıkladı.

Elektrik üretimi amaçlı doğalgaz toptan satış fiyatına ise yüzde 16,67 indirim geldi.

“DOĞALGAZA YAPILAN İNDİRİMLER ENFLASYONLA MÜCADELEDE ÖNEMLİ BİR ROL OYNAYACAK”

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı doğalgaza yapılan indirimler ile ilgili bir açıklama yaptı. Asmalı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 “Şubat ayı itibariyle hem elektrik üretim amaçlı hem de sanayide kullanılan doğalgaza yapılan indirimler, reel sektörün üretim maliyetlerini azaltarak enflasyonla mücadelede önemli bir rol oynayacaktır. Önümüzdeki dönemde sanayide kullanılan elektriğe yönelik yapılması öngörülen indirimler, dezenflasyon süreci için bir başka olumlu gelişmedir. Reel sektörü üretim maliyetleri açısından rahatlatacak bu indirimler; fiyatlama davranışlarının normalleşmesine ve tüketici fiyatlardaki artış eğiliminin zayıflamasına destek olacaktır. Böylece tüketici enflasyonu bu yıl 2022’ye kıyasla daha ılımlı bir seyirde ilerleyecektir. Enflasyonun inişe geçmesiyle birlikte yeniden tesis edilecek makro ekonomik istikrar, Türkiye’nin uzun vadeli ekonomik hedeflerine ulaşmasına kıymetli katkılar sunacaktır. Bu bağlamda MÜSİAD olarak, sanayide kullanılan doğalgaz fiyatlarında yapılan indirimler sebebiyle bütün üreticilerimiz adına ekonomi yönetimine teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

İzmir’de 2 milyon kişiyi ilgilendiren indirim kararı

 

Sanayi elektriğinde indirim bekleniyor

 

Akaryakıt fiyatlarında çifte indirim!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)