BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiSanal ortamda sosyalleşme tedavisine başlandı----

Sanal ortamda sosyalleşme tedavisine başlandı

Sanal ortamda sosyalleşme tedavisine başlandı
25 Haziran 2013 - 12:20 www.finansgundem.com

İngiltere'de sosyal anksiyete bozukluğu olan kişiler için 'sanal bir sosyalleşme' ortamı yaratılıyor

İngiltere'de East Anglia Üniversitesi sosyal anksiyete bozukluğu nedeniyle sosyalleşemeyen kişilerin kendilerini sanal ortamda yaratılmış senaryolar içerisinde izleyerek bu sorunun üstesinden gelip gelemeyeceklerini araştırıyor.
Sanal bir sosyalleşme ortamı yaratılıyor
Yeni bir görüntü teknolojisi sayesinde sosyal anksiyete bozukluğu olan kişiler için hazırlanan terapi, bireylere 'sanal bir sosyalleşme' ortamı yaratıyor. Sanal ortamda hazırlanan bir bar veya arkadaş grubu içerisinde sosyal fobisi olan kişi kendi davranışlarını izleyebiliyor. East Anglia Üniversitesi araştırmacıları terapi için toplu taşıma, bir barda içki alma, bir partide sosyalleşme, alışveriş veya bir sanat galerisinde tanımadıkları bir kişiyle konuşmak gibi yüzden fazla farklı senaryo hazırladı.
BBC’nin haberinde, terapiye katılanlar sosyal bir ortamda iletişim kurmak üzere bu senaryolardan birinde yer alabiliyor sonrasında ise kendilerini izleyerek davranışlarını değerlendirebiliyor. Norwich Tıp Fakültesi'nden Dr. Lina Gega sosyal anksiyete bozukluğu olan bireylerin sosyal ortamlarda dikkat çekmekten korktuklarını ve başkaları tarafından yargılanmaktan çekindiklerini ifade ediyor.
Dr. Gega, "Sanal düzeyde yaratılan sosyalleşme ortamlarında bu insanların durumlarını gözlemlemek istiyoruz" dedi. Terapiye katılan katılımcılardan biri, bir bara gitme cesaretinin kendisini sanal ortamda izlemeden önce çok daha düşük olduğunu ifade ederken bir başka katılımcı sanal terapinin "gerçek" olmadığını ve kendisini gerçekteymiş gibi hissettirmediğini ifade ediyor.
 Sosyal anksiyete bozukluğu nedir?
Sosyal anksiyete bozukluğunda kişi sosyal ortamlarda başkalarının kendisine baktığı, kendisini incelediği ve kendisini eleştirebileceği düşüncesiyle aşırı ölçüde kaygı duyar, böyle ortamlarda bulunmaktan kaçar. Bu kişilerde sosyal bir ortamda bulunmanın fikri bile yoğun kaygı uyandırır.
 
  
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)