BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaHaberlerSanal alışveriş için yeni kart----

Sanal alışveriş için yeni kart

Sanal alışveriş için yeni kart
12 Aralık 2012 - 13:42 www.finansgundem.com

İndirimli alışveriş imkanı sağlayan, tek ön ödemeli alışveriş kartı ininal, MasterCard, ING ve Provus işbirliğiyle hayata geçiyor

MasterCard, Provus ve ING Bank işbirliği ile 4 bin 500 üye iş yeri ve 10 binin üzerinde satış noktasıyla büyük bir ekosistemi içinde barındıran ininal kart, dünyanın her yerinde geçerli ön ödemeli bir karttan fazlasını sunuyor. "İnternetten İndirimli Alışveriş Kulübü" fikriyle yola çıkılan ininal karta, herhangi bir başvuru süreci yaşamadan, PTT ve Samsung mağazaları başta olmak üzere, Türkiye'nin önde gelen birçok perakende satış noktasından kolayca sahip olunabiliyor. Akıllı alışveriş kartı ininal, internette güvenli, pratik ve indirimli alışveriş imkanı sağlıyor. 
Alışverişin indirimli, güvenli ve pratik yolu
Ön ödemeli ininal kart sayesinde, bankacılık sistemi dışında kalan ve kredi kartı ile internet üzerinden alışveriş yapma konusunda duyarlı kullanıcılara da internetten alışveriş yapabilme şansı sunuluyor.
İnternetin yanı sıra dünyada MasterCard logosu bulunan milyonlarca noktada kullanıcılarına alışveriş keyfi sunan ininal karta herhangi bir belge gerekmeksizin veya bir banka hesabına bağlı olma zorunluluğu bulunmadan kolaylıkla ulaşılabiliyor. PTT ve Samsung mağazalarında 25 TL ile 300 TL arasında yükleme yapılabilen kart için ayda sadece 1 TL aktif tutma ücreti ödenerek 5 TL karşılığında sahip olunuyor. Yeni ödeme sistemiyle kullanıcılarına farklı bir alternatif sunan ininal, ön ödemeli kartın yanı sıra aynı zamanda hediye kartı olarak da kullanılabiliyor.  Çok yakında pek çok yeni özelliğin ekleneceği ve alışveriş merkezleri işbirliklerinin hayata geçeceği ininal sayesinde hem sezon hem de dönemsel kampanyalar üzerinden indirimli alışveriş fırsatı bulunuyor.
Hedef 2014 yılında 1 milyon karta ulaşmak
Türkiye yapılanmasının ardından yurtdışı ofislerini hayata geçireceklerini dile getiren ininal Genel Müdürü Ahmet Işık, 2014 yılı için kart hedefinin 1 milyon olduğunu vurguladı. Ayrıca pek çok global marka işbirliklerinin olacağını da dile getiren Işık, dünyada büyük talep gören bu kartların yakın bir zamanda Türkiye’de de büyük talep ve göreceğine inandıklarını dile getirdi. Provus Genel Müdürü M. Tunç Daşar ise ininal kartlar hakkında şöyle konuştu: “ininal, öncelikli ve özel olarak internetten indirimli alışveriş yapmak için tasarladığımız,  ancak sadece internet ile sınırlı kalmayıp ihtiyacınız olan her noktada kullanabileceğiniz bir kart. Mastercard ve ING Bank ortaklığıyla hayata geçirdiğimiz bu kart sisteminden yararlanmak için banka hesabınız olmasına gerek duyulmadan, size özel tanımlanmış limitlerle kullanabilecek ya da hediye edebileceksiniz. Dünyanın her yerinde indirimli alışveriş yapabileceğiniz ininal kartlar, yurtiçi ve yurtdışında binlerce markada size özel indirimler sağlayacak. Başta MasterCard ve ING Bank olmak üzere, tüm iş ortaklarımızla işbirliği yapmaktan dolayı mutluyuz.”
MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney, “Ülkemizde elektronik ticarette her yıl ortalama yüzde 50’lik büyüme yaşanıyor, ancak halen e-ticaret potansiyelimizin çok küçük bir bölümünü gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda, dünyanın sayılı ekonomileri arasındaki yerini sağlamlaştırması için e-ticaret lokomotif sektörlerden biri olacak. Bu nedenle MasterCard olarak e-ticarete özel önem veriyoruz ve sunduğumuz ürün ve teknolojiler ile e-ticaretin hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bugün tanıttığımız ininal kartın da hem yenilikçi yapısı, hem de güçlü işbirlikleri sayesinde kısa sürede büyük başarı kazanacağına ve yurtdışına örnek olacağını düşünüyoruz.” dedi.
ING Bank Bireysel Bankacılık Pazarlama & Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Cenk Tabakoğlu: “ING Bank olarak müşteri odaklılığın tanımı bizim için çok net. Onlara en yakın noktada; kolay ulaşılabilir olmak ve kullanımı kolay ürünler sunmak. Yaklaşık iki ay önce lansmanını yaptığımız PTT işbirliğimiz bu stratejimizin çok net bir göstergesi. Artık müşterilerimize 1300 şubeden ulaşıyoruz. Bugün sizlere duyurduğumuz işbirliğiyle ise artık daha da fazla noktadan müşterilerimizle buluşacağız. ininal’ın en önemli özelliği rahat ulaşılması Samsung mağazaları ve PTT gibi yaygın noktalardan sahip olunabilen bu kart ile müşterilerimiz seçkin e-ticaret sitelerinde indirim fırsatlarından yararlanacak” dedi.
BKM’nin e-ticaret sektörüne ilişkin verilerini paylaşan Tabakoğlu;  “2008 yılında tüm kartlı işlemler içinde her 100 TL’lik alışverişin 5 TL tutarındaki bölümü e-ticaret üzerinden gerçekleştirilirken, 2012 yılında bu rakam 9 TL’ye yükseldi; 2023’te ise 18 TL’ye yükselmesi öngörülüyor. 2008 yılında 143 TL olan işlem başına ortalama tutarın ise 2012’de 193 TL’ye ulaşması dikkat çekiyor. Bu verilere göre Türkiye’de gelişimini hızla sürdürmekte olan e-ticaret sektöründe, kartlı ödemelerin 2012 yılını 157 milyon işlem adedi ve 30 milyar TL ödeme tutarı ile kapatması öngörülüyor. 2023 yılının 600 milyon adet işlem ve 356 milyar TL tutarında ödeme ile sonlanacağı tahmin ediliyor” dedi. Artık herkesin zamanı değerlendirmek adına ihtiyaçlarını en kısa ve en verimli yoldan karşılamayı istediğini belirten Tabakoğlu, özellikle bankaların bu değişimdeki rolünün büyük olduğuna dikkat çekti. Bu çerçevede ING Bank olarak, ininal projesinde yer alarak Türkiye’de bu dönüşümün önemli adımlarından birisini atmaktan ve yine kapsamı itibarıyla sektörde bir fark yaratmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
“Türkiye’nin ardından hedefimiz Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu”
İlk hedeflerinin gelişen e-ticaret dinamikleri ve potansiyeli ile internet üzerinden alışveriş yapmayı daha kolay hale getirmek ve daha geniş kitlelere ulaştırmak olduğunu belirten Ahmet Işık, “Tüketicilere fayda sağlayacak ön ödemeli kart ve hediye kartı ihtiyacını görerek ve mevcut ödeme sistemlerine alternatif bir çözüm sunmak üzere hayata geçirdiğimiz ininal kartı, Türkiye’nin ardından Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu pazarında büyütmeyi arzuluyoruz. Sadece Türkiye’yi hedefleyen bir proje olmadığı için iki sene boyunca yatırım sürecimiz devam edecek.” açıklamasında bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)