BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSamsung tablette hızla ilerliyor----

Samsung tablette hızla ilerliyor

Samsung tablette hızla ilerliyor
01 Şubat 2013 - 15:14 www.finansgundem.com

Samsung, Apple'ın liderliğini sürdürdüğü tablet pazarındaki payını iki katına çıkardı

Samsung toplam nakliyatın yüzde 75 artmasıyla 4. çeyrekte tablet bilgisayar pazarındaki payını iki katına çıkartarak bu alanda lider olan Apple ile arasındaki farkı kapattı.
IDC araştırma şirketinden yapılan açıklamaya göre, bu zaman zarfında dünya genelindeki tablet satışları 52.5 milyon artış gösterdi. Samsung'un pazar payı ise bir yıl öncesine oranla yüzde 7.3'ten yüzde 15'e yükselirken, Apple'ın payı yüzde 52'den yüzde 44'e geriledi.
Yeni ürünler, daha düşük ortalama fiyatlar ve artan tatil harcamaları tablet satışlarındaki artışın ana sebepleri olarak gösteriliyor. Apple tarafından üretilen iPad, Android işletim sistemi Samsung tabletleri ve Windows 8 kullanan Microsoft tabletleriyle gittikçe zorlaşan bir rekabete devam ediyor. Apple'ın pazar payında yaşadığı düşüşe rağmen satışlarda hem zirveyi tutmaya devam etti hem de iPad minilerle beraber satışları artırdı.
Samsung, Seoul işlemlerinde yerel saatle 10:01'de yüzde 0.4 gerilerken, bu yılki düşüşünü yüzde 5.2'ye çıkardı. Apple ise New York işlemlerinde yüzde 0.3'lük düşüşün ardından 455.49 puana geriledi ve bu yılki düşüşünü yüzde 14'e çıkardı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)