BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSamsun'da facia: 3 ölü, 4 kayıp----

Samsun'da facia: 3 ölü, 4 kayıp

Samsun'da facia: 3 ölü, 4 kayıp
12 Ocak 2015 - 02:50 www.finansgundem.com

Bafra Gıcı Gölü'nde avcıları taşıyan tekne alabora oldu. 3 kişi öldü, 4 kişi kayıp. Arama çalışmalarına olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Sarıköy Mahallesi'ndeki Gıcı Gölü'nde avlanmak isteyen 7 kişi, tekneyle göle açıldı. Diger kalanların arama çalışmalarına ise olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi.

Kuvvetli fırtına nedeniyle bir süre sonra tekne alabora oldu. Çevredeki vatandaşlarca yapılan ilk müdahalede, Dursun Namlı'nın (30) cesedi gölden çıkartıldı. 

Deniz polisi ekiplerinin gölde yürüttüğü çalışmalarda ise kayıp kişilerden Muharrem Türkmen (37) ile Niyazi Türkmen'in (30) cesetleri dalgıçlarca bulundu. Cesetler, ambulansla Bafra Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

Yetkililer, teknedeki 7 kişinin avlanmak için bölgeye geldiğini, geceyi göl çevresindeki bir kulübede geçirdikten sonra sabaha karşı tekneyle göle açıldıklarını bildirdi.

Dalgıçlar, göldeki aramalar sırasında bir pompalı tüfek buldu. Tüfeğin, avda kullanılmak üzere teknede olduğu tahmin ediliyor.

"Kuş ve balık avlamak için göle açılmışlar"

Kayıp kişilerden Bilgin Namlı'nın dayısı Murat Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknedekilerin kuş ve balık avlamak için göle açıldıklarını, dönüş yolunda teknenin alabora olduğunu söyledi.

Umutlu bir bekleyişi sürdürdüklerini anlatan Aydın, teknenin alabora olmasına, birkaç gündür devam eden fırtınanın neden olabileceğini kaydetti. 

Ekipler, gölde kaybolan Yunus Emre Erol  (20), Yunus Semiz (38), Bilgin Namlı (15) ve Mehmet Ali Semiz'i (35) arama çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan olayın duyulmasının ardından göl kenarına gelen kaybolan kişilerin yakınlarının endişeli bekleyişleri sürüyor.



Arama çalışmalarına ara verildi

Bafra ilçesinde avlanmak için Sarıköy Mahallesi'ndeki Gıcı Gölü'ne açılan ve fırtına nedeniyle alabora olan tekneden göle düşerek kaybolan 4 kişiyi arama çalışmalarına, olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi.

Alabora olan tekneden göle düşen 7 kişiden birinin cesedini çevre sakinlerinin, 2 kişinin cesedini ise deniz polisi dalgıçlarının bulduğunu anımsatan yetkililer, kayıp 4 kişiyi arama çalışmalarına olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildiğini bildirdi.

Yetkililer, göl suyu sıcaklığının azaldığını, ekipler için bu durumun riskli olduğunu belirterek, kayıp Yunus Emre Erol (20), Yunus Semiz (38), Bilgin Namlı (15) ve Mehmet Ali Semiz'i (35) arama çalışmalarına sabah erkenden başlanacağını kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)