BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporŞampiyonlar Ligi'nde bir destan da Tottenham yazdı----

Şampiyonlar Ligi'nde bir destan da Tottenham yazdı

Şampiyonlar Ligi'nde bir destan da Tottenham yazdı
09 Mayıs 2019 - 05:12 www.finansgundem.com

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında 3-0 yenildiği Barcelona'yı Salı gecesi 4-0 yenerek finale yükselen Liverpool'un rakibi, Amsterdam'da bir başka mucize geri dönüş gerçekleştiren Tottenham oldu

İngiltere Premier Ligi ekibi Tottenham, evinde 1-0 kaybettiği yarı final ilk maçının rövanşını, Amsterdam ekibi Ajax karşısında 3-2 kazandı.

Tottenham bu skorla, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi finaline yükselerek, 1 Haziran'da Atletico Madrid Stadyumu'nda oynanacak finalde, bir başka İngiliz takımı Liverpool'un rakibi oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı futbol ve elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken Amsterdam ekibi Ajax, Londra'daki ilk maçı 1-0 kazanmanın rahatlığıyla sahaya favori olarak çıktı.

Maça hızlı başlayan Ajax, 5. dakikada Matthijs de Light'in attığı golle 1-0 öne geçti. Tottenham karşısında baskılı oyununu sürdüren Amsterdam ekibi, 35. dakikada Hakim Ziyech'in golüyle durumu 2-0 yaptı.

Soyunma odasına bu skorun verdiği rahatlıkla giden Ajax, ikinci yarıda karşısında beklemediği bir Tottenham buldu.

İngiliz ekibinin teknik direktörü Maurico Pochettino, ikinic yarıda tüm kozlarını ortaya koydu. Pochettino, Victor Wanyama ile birlikte Fernando Lıorenta'ya da ileriye çıkma talimatı verdi.

Tottenham'ın atak futbolu karşısında kapanan Ajax, kalesinde golü gördü. Lucas Moura, 55. dakikada durumu 2-1 yaparak, takımına umut verdi.

İlk golün şokunu üzerinden atamayan Amsterdam ekibi, 59. dakikada yine Moura'nın golüne engel olmadı: 2-2.

İlk golden 4 dakika sonra gelen ikinci gol ile psikolojik üstünlüğü ele geçiren Tottenham, Ajax karşısında baskıyı yoğunlaştıdı. Ancak, Amsterdam ekibinin katı defansı ve kaleci Onana'nın başarılı kurtarışları nedeniyle istediği golü bulamadı.

Sakatlıklar nedeniyle 5 dakika uzatılan maçta, son dakikalar adeta nefes kesti. 90+4'te Totthenam'ın kullandığı köşe vuruşunun sonuçsuz kalması, hem Ajax oyuncularına hem de taraftarlara rahat bir nefes aldırdı.

Ancak Tottenham, baskısını uzatma dakikalarında da bırakmadı. Teknik direktör Pochettino, kenardan sık sık oyuncularını uyararak, kalan süreyi iyi kullanmaları talimatını verdi.

Hollandalı yayıncı kuruluşun spikerinin, "Artık son dakika, Ajax, finale çok yakın" dediği anda, Lucas Moura üçüncü kez sahneye çıktı. 90+5' de takımını deplasmanda 3-2 öne geçirdi.

Son saniyede gelen gol, Londra ekibini tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı.

Ajax'da ise, derin bir hayal kırıklığı ve üzüntü vardı.

Şampiyonlar Ligi'nde final karşılaşması, 1 Haziran'da İspanya'nın başkenti Madrid'de oynanacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)