BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSami Hoştan hayatını kaybetti----

Sami Hoştan hayatını kaybetti

Sami Hoştan hayatını kaybetti
12 Mayıs 2015 - 00:21 www.finansgundem.com

Ergenekon davası sanıklarından Sami Hoştan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Yeraltı dünyasının önemli isimlerinden Arnavut Sami lakablı Sami Hoştan 68 yaşında tedavi gördüğü Bakırköy'deki Acıbadem İnternational Hospital'da kansere yenik düştü. İsmi çok sayıda mafya lideriyle anılan aynı zamanda "Susurluk Davası" hükümlüsü olan Sami Hoştan, Ergenekon davasında, 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

HAYATI HAPİSLERDE GEÇTİ

Ergenekon soruşturması kapsamında 2008 tarihinde tutuklanan işadamı Sami Hoştan, Şubat 2009'da Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi.  borsagundem.com'un haberine göre Hoştan, 7 Eylül 2012 tarihinde "Kumar çetesi" soruşturma kapsamında tutuklandı. Avukatları,  Hoştan’ın "Karaciğer kanseri" olduğu gerekçesiyle yargılamayı yapan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne infazın durdurulması ve tahliye edilmesi talebinde bulundu. Mahkeme Adli Tıp Kurumu'ndan Hoştan'ın sağlık durumuna ilişkin rapor istedi. Hoştan, gelen rapor üzerine 10 Aralık 2013 tarihinde mahkemece tahliye edildi. Hoştan, 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında silahlı terör örgütüne üye olma ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlamalarıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Sami Hoştan, Susurluk davası kapsamında da "Cürüm işlemek için çete oluşturmak" suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

BORSADA BÜYÜK PARASI VARDI

Sami Hoştan, borsada da büyük parasa olan bir isimdi. Göcek'de yatında ölü bulunan Ali Avşar, Sami Hoştan'ın yaklaşık 60 milyon lirasını borsada yönetiyordu. 2008 yılında Ali Avşar'ın yatında ölmesiyle birlikte paranın izini kaybeden Hoştan, Ömer Lütfü Topal döneminde kumarhaneden arkadaşı Dündar Altay başta olmak üzere çok sayıda ismi devreye sokarak paranın peşine düştü. Paralar yurtdışı hesaplarda olduğu için izine ulaşılamamış, daha sonra Ali Avşar'ın eşi ve çocukları üzerinden paraya ulaşılmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)