BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiSam Altman, OpenAI ve ChatGPT’yi kontrolünde tutmak istiyor----

Sam Altman, OpenAI ve ChatGPT’yi kontrolünde tutmak istiyor

Sam Altman, OpenAI ve ChatGPT’yi kontrolünde tutmak istiyor
07 Haziran 2023 - 17:44 www.finansgundem.com

ChatGPT’nin kurucusu Sam Altman, şirketi OpenAI’nin halka açılmasının şu an için mümkün olmadığını belirtti.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Başta yatırımcılar olmak üzere milyonlarca insanın odağında bulunan yapay zeka ve sohbet robotunun yaratıcısı OpenAI CEO’su Sam Altman, şirketi ve popüler uygulama ChatGPT’yi kontrolünde tutmak istiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, OpenAI CEO’su Sam Altman, ChatGPT üzerindeki karar verme özgürlüğünün sınırlanmasından endişe ediyor.

Çok garip bir karar

Fortune’dan Rachel Shin’in haberine göre, Sam Altman, OpenAI'nin şimdilik halka açılmayacağını çünkü yatırımcıların aynı fikirde olmayacağı ‘çok garip bir karar’ vermek zorunda kalabileceğini belirtti.

Sam Altman, OpenAI ve popüler yapay zeka chatbot teknolojisinin kontrolünü elinde tutmak istiyor. Altman, karar verme özgürlüğünü sınırlayacağı için şirketi yakın zamanda halka açmayacağını ifade ediyor.

Abu Dabi'deki bir etkinlikte konuşan Altman, “Süper zekayı geliştirdiğimizde, muhtemelen kamu piyasası yatırımcılarının çok tuhaf karşılayacağı bazı kararlar alacağız” diyor. Altman, ‘çatışmasız' olmak istediği için özel sektöre ait OpenAI'de hissesi olmadığını açıklıyor. Abu Dabi etkinliği, Altman'ın yapay zekanın topluma verdiği potansiyel zararı azaltma ve teknolojiyi düzenleme konularını tartışmak üzere Asya, Avrupa ve Orta Doğu'daki dünya turunun son durağını oluşturdu.

Dava edilmek istemiyorum

Yorumlar, Altman'ın Senato'da yapay zeka ve tehlikeleriyle ilgili konuşmasından üç hafta sonra geliyor. Altman, Senato’da yaptığı konuşmada, hükümet müdahalesinin yakın gelecekte kritik bir rol oynayacağını söylemişti. Altman ayrıca, konuşmasında, ABD’nin yeni yapay zeka modellerinin geliştirilmesi için lisanslama ve test gereksinimleri oluşturmasını ve OpenAI'nin güvenlik çerçeveleri oluşturma konusunda hükümetle ortak olmasını önermişti.

Karar verme açısından Altman, OpenAI hissedarlarından tam özerklik istediğini söylüyor ve ekliyor: “Bir gün çok garip bir karar verme imkanını hiç önemsiz bulmuyorum” diyor. Altman, bahsettiği ‘çok garip karar’ın nasıl neyle ilgili olduğu konusunda net konuşmuyor ancak ipucu veriyor: “Kamu piyasası, Wall Street ya da başkaları tarafından dava edilmek istemiyorum.”

Tahmini değeri 30 milyar dolar

OpenAI kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak başladığı yolculuğunu şimdi ‘kârı sınırlı’ bir şirket olarak sürdürüyor. Sınırlandırılmış kar iş modeli, OpenAI'nin orijinal kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak yine de fayda sağlayacağı taahhüdüyle harici fonlar toplamasına olanak tanıyor. Microsoft’tan 10 milyar dolarlık destek alan OpenAI’nin piyasa değerinin yaklaşık 30 milyar dolar olduğu tahmine diliyor.

Uzmanlardan yapay zeka uyarısı: Küresel öncelik olmalı!

 

Yapay zeka insanlığı tehdit ediyor mu?

 

ChatGPT CEO'sunun yapay zeka endişesi: Çok kötü yerlere gidebilir!

 

ChatGPT mobil hale geliyor

 

İşte ChatGPT’nin henüz yapamadığı 5 şey…

 

ChatGPT’nin yükselişiyle birçok meslek tarih olacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)