BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSalman Rüşdi'ye saldıran kişinin evinde arama yapıldı----

Salman Rüşdi'ye saldıran kişinin evinde arama yapıldı

Salman Rüşdi'ye saldıran kişinin evinde arama yapıldı
13 Ağustos 2022 - 10:02 www.finansgundem.com

ABD'de katıldığı bir konferansta bıçaklı saldırıya uğrayan "Şeytan Ayetleri" kitabının yazarı Salman Rüşdi'ye saldıran Hadi Matar'ın New Jersey'deki evinde polis araması yapıldı.

Tepki çeken Şeytan Ayetleri kitabının yazarı 75 yaşındaki Salman Rüşdi'ye saldıran Hadi Matar'ın New Jersey'nin Fairview kasabasındaki evinde polis araması yapıldı. 24 yaşındaki saldırgan Hadi Matar’ın evinin bulunduğu sokak güvenlik kordonuyla çevrilirken, aramaya Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkilileri de katıldı.

Olay yerinde toplanan sokak sakinleri, Matar’ı tanımadıklarını söyleyerek, yaşananlardan duydukları şaşkınlığı ifade etti. FBI ve polisin yaptığı inceleme akşam geç saatlere kadar devam etti.

Bir gözünü kaybedebilir

New York Times'a yazılı açıklama yapan Salman Rüşdi'nin menajeri Andrew Wylie, yazarın dün geç saatlerde ameliyattan çıktığını ama hala solunum cihazına bağlı olduğu ve konuşamadığını söyledi.

Wylie, "Haberler iyi değil" diyerek Rüşdi'nin durumu hakkında "Muhtemelen bir gözünü kaybedecek. Kolundaki sinirler kopmuştu. Bıçak isabet eden karaciğeri de hasar görmüş" dedi.

Amerikan polisinin halihazırda hastanenin önünden ayrılmadığı ve geniş güvenlik önlemleri aldığı ifade ediliyor.

Ne olmuştu?

Salman Rüşdi, dün, Buffalo kentine yakın Chautauqua Enstitüsü'nde konferans vermek için sahneye çıktığı esnada 24 yaşındaki Hadi Matar isimli şahsın bıçaklı saldırısına uğramıştı. Biri boynundan olmak üzere yaklaşık 10 bıçak darbesi alan Rüşdi, helikopterle yaklaşık 40 dakika mesafede bulunan UPMC Hamot Surgery Center Hastanesine kaldırılarak ameliyata alınmıştı.

Saldırgan ise olay yerinde yakalanarak kelepçeli halde en yakın en yakın polis karakoluna götürülmüştü.

Hakkında ölüm fetvası verilmişti

​​​​​​​1980'lerde yazdığı Şeytan Ayetleri kitabıyla İslam dünyasının tepkisini çeken Rüşdi hakkında, o dönemin İran lideri Ayetullah Humeyni tarafından ölüm fetvası verilmişti.

Ünlü yazar Salman Rüşdi'ye bıçaklı saldırı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)