BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporSalih'ten Ersun Yanal açıklaması----

Salih'ten Ersun Yanal açıklaması

Salih'ten Ersun Yanal açıklaması
18 Ağustos 2014 - 21:19 www.finansgundem.com

Salih Uçan, Fenerbahçe'nin Salı günü AS Roma ile yapacağı hazırlık maçı öncesi Türk basın mensuplarının sorularını yanıtladı

AS Roma'nın satın alma opsiyonlu olarak Fenerbahçe'den iki yıllığına kiraladığı Salih Uçan, Roma Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşecek karşılaşma öncesi Türkiye'den gelen gazetecilerin sorularını cevapladı. 
AS Roma'nın Trigoria semtindeki Fulvio Bernardini tesislerinde yapılan basın toplantısında, Roma'ya alıştığını söyleyen 20 yaşındaki orta saha oyuncusu, Amerika ve Avusturya kamplarının ve maçların hem kendi hem de takım adına iyi geçtiğini belirtti. 

Roma'da bir ev kiraladığını anlatan Salih, daha sonra ailesinin de buraya taşınacağını söyledi. Taraftarların kendisini nasıl karşıladığı sorulan Uçan, "Hazırlık maçlarında beni izlediler, merak içindelerdi. Avusturya kampında da taraflarla bir araya geldik ve bana baya ilgi gösterdiler. Yani beni sevdiler" dedi. 

"FENERBAHÇE'DE TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİKLİĞİ BENİMLE İLGİLİ DEĞİL"
Fenerbahçe'de Ersun Yanal'ın istifasının gerekçelerinden birinin de, yönetimle Yanal arasında Uçan'ın az forma şansı bulmasından kaynaklanan tartışmalar olduğu iddiaları sorulan Uçan, "Teknik direktör değişikliği tabiî ki benimle ilgili değil. Ben buradaydım, Ersun hoca istifa etti. Ben de internetten öğrendim. Ersun hoca benimle ilgili bir açıklama yapmadı, başkan açıklama yaptı. Ersun hocanın istifasında benim bir etkim olduğunu düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Salih Uçan, eğer takımın başında Ersun Yanal değil de İsmail Kartal olsaydı, yine de Roma'ya geleceğini ve bu kararının doğru olduğunu dile getirdi. 

"BURADA TEMPOM ÜST DÜZEYE GELDİ"
Uçan, Fenerbahçe ile Roma arasında antrenman farklılıkları olup olmadığı "Burada dayanıklılık antrenmanları yapılıyor. Her antrenmanımız tempolu geçiyor. En büyük özellikleri, tempolu oynamaları. Burada birinci ayın sonunda ben kendime en çok tempoyu kazandırdım. Tempom üst düzeye geldi" diye konuştu.  

Henüz 20 yaşında olduğunu hatırlatan Uçan, ince yapılı olmasına ilişkin, "Benim fiziki yapım ince. Sadece güçlenebilir, sertleşebilirim o kadar. Burada da yeteri kadar çalışıyoruz. İki sene sonra daha da fitleşeceğim. Ben kemiğimi büyütemem ama vücut olarak kalınlaşabilirim ve bunun için çalışacağım" ifadelerini kullandı. 

TOTTI İLE OYNAMAK HEYECAN VERİCİ
Kendisi dünyaya geldiğinde, Francesco Totti'nin kendisini kanıtlamış, İtalya futbolunda adından söz ettiren birisi olduğunu anımsatan Uçan, onunla aynı takımda olmasına ilişkin, "İlk antrenmanda tabii ki Totti'yi görmek istiyorsunuz. Ne yapıyor merak ediyor, antrenmanda onu izliyorsunuz. Totti ile aynı yerde bulunmak heyecan verici"  ifadelerini kullandı. 

Roma'nın, çok genç bir oyuncu kadrosuna sahip olduğunu anlatan Uçan, "20 yaşın altında neredeyse 10 futbolcu var. Çok genç bir takımız ve çok yetenekli oyuncular var. Bu sene Roma'da hedefim şampiyon olmak" dedi.  
Rudi Garcia'nın, kendisini sevdiği bölgede, hem defans hem de hücuma katkı sağlayacak şekilde oynattığının altını çizen genç oyuncu, "4-3-3 oynuyoruz. Sağda veya solda oynuyorum. Aykut Hoca beni forvet arkası ya da Mehmet Topal tarzı oynattı. Ama ben de milli takımdan alışkın olduğum için 8 numara tarzını seviyorum. Yetenek olarak kendimde eksiklik görmüyorum. Burada tempomu çok geliştirdim. Burada da fiziksel olarak vücudumu geliştirebilirim" diye konuştu.

"GARCIA BANA GÜVENİYOR"
Toplantının ardından Doğan Haber Ajansı'na konuşan Uçan, transferinin yeni takım arkadaşları ve Teknik Direktörü Rudi Garcia tarafından iyi karşılandığını dile getirerek, "Her zaman önemli bir oyuncu olduğumu söylüyorlar. Hedefim 2 senenin sonunda, anlaşılan ücretle burayla yeni bir anlaşma yapmak. İlk yıl hedefimde de oynayabildiğim kadar forma şansı bulmak ve şampiyon olmak" diye konuştu.

Garcia ile arasının iyi olduğunu belirten Salih, "Tercüman aracılığı ile konuşuyoruz. Bana inandığını, güvendiğini söylüyor. İyi olduğum sürece beni oynatacağını söyledi" dedi.

"YENİ BİR TOTTI OLAMAZ"
Roma Genel Direktörü Mauro Baldissoni'nin, "Salih yeni bir Totti değil, kendi adıyla uluslararası futbolun yeni yıldızı olacak" açıklaması hatırlatılan Uçan, "Güzel cevap vermiş. Bence yeni bir Totti olmaz, gelemez de. Sanırım 22'nci senesini oynuyormuş burada. İnşallah ben de yeni bir isim olarak unutulmazlar arasına girerim" ifadelerini kullandı.

İtalya'ya adaptasyon için bir hafta sonra dil kursuna başlayacağını da ekleyen Uçan, takımda kendisini en çok etkileyen futbolcunun hangisi olduğu sorusuna ise, "Bütün oyuncular iyi" diye yanıt verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)