BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporSalih Uçan kadroya alınmadı----

Salih Uçan kadroya alınmadı

Salih Uçan kadroya alınmadı
30 Kasım 2014 - 07:25 www.finansgundem.com

Roma Teknik Direktörü Garcia Inter maçının kadrosunu açıkladı, Salih Uçan'ı dışarda bıraktı

Fenerbahçe'den kiralık olarak gittiği Roma takımında bir türlü forma şansı bulamayan Salih Uçan dün bir kez daha yıkıldı. Serie A'da bugün Inter ile zorlu bir karşılaşmaya çıkacak olan başkent ekibinin 24 kişilik kadrosu açıklandı. Ancak teknik direktör Rudi Garcia bu kez Salih'i kadroya bile almadı.

20 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz haftalarda kadroya alınmış ancak yedek kulübesinde oturarak, maçta süre alamamıştı. Bu kez kadronun da dışında kalan futbolcu böylece sarı-kırmızılı ekipte 18. maçında da forma giymeyecek. Milli futbolcunun sahaya adım attığı tek maç, 18 Ekim'de ligde Chievo ile oynanan karşılaşmaydı. Bu maçta Salih 89. dakikada oyuna dahil olmuş 2 dakika kadar çimlere ayak basmıştı.

Ligde şu ana kadar oynanan 12 maçın birinde iki dakika görev alan oyuncu, 7 maç kadroya alınmış ama yedekte oturmuş, 4 maçta ise kadroya bile alınmamıştı. Salih, Şampiyonlar Ligi'ndeki 5 karşılaşmanın beşinde de kadro dışı kalmıştı.

Opsiyon zor seçenek

Fenerbahçe yaz döneminde Salih'i 2 yıllığına 4 milyon 750 bin euro bedelle Roma'ya kiralamıştı. Sözleşme sonunda Roma, Salih'in bonservisini de almak isterse Kanarya'ya 11 milyon euro daha ödeyecek. Ancak İtalyan ekibinin içinde bulunduğu mali durumun, böyle bir transferi imkansız kıldığı belirtiliyor.

Bu sezon 16 tane transfer yapan, bunlara yaklaşık 60 milyon euro harcayan kulübün, ardından UEFA tarafından soruşturma kapsamına alındığına dikkat çekiliyor. Finansal Fair Play kurallarını ihlal eden Roma'nın, ilerleyen dönemde transfer harcamalarını kısma yoluna gidebileceği, Salih Uçan için de telaffuz edilen bonservis bedelini ödemekten imtina edebileceğine dikkat çekiliyor.

'Serie A için hazır' demişti

Salih bugün Roberto Mancini yönetimindeki Inter'e karşı forma giyme şansı bulamayacak. Roma Olimpiyat Stadı'ndaki buluşma öncesi milli futbolcunu kadroya alınmaması ilginç bir tesadüfü ortaya çıkardı. Mancini Galatasaray ile yollarını ayırdıktan sonra geçtiğimiz yaz, İtalyan basınına verdiği demeçte oyuncunun Roma'ya gitmesini değerlendirmiş, "Salih'i iyi tanıyorum. Muhteşem bir fiziği ve tekniği var. O Serie A için hazır bir oyuncu" demişti. Ancak Mancini'nin 'hazır' dediği oyuncu, hiç oynayamadığı sezonda kendisine karşı olan maçı da boş geçecek.

Roma'nın Inter maçı kadrosu şu şekilde:

Kaleciler: De Sanctis, Skorupski, Lobont
Savunma: Yanga Mbiwa, Manolas, Maicon, Astori, Cholevas, Cole, Emanuelson, Somma
Orta saha: Strootman, Pjanic, De Rossi, Florenzi, Keita, Nainggolan, Paredes
Forvetler: Totti, Ljajic, Iturbe, Gervinho, Destro, Borriello
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)