BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSalih Müslim'i mahkeme serbest bıraktı----

Salih Müslim'i mahkeme serbest bıraktı

Salih Müslim'i mahkeme serbest bıraktı
27 Şubat 2018 - 13:40 www.finansgundem.com

Kırmızı bültenle Interpol tarafından aranan ve Çekya'da yakalanan terörist Salih Müslim serbest bırakıldı

Çekya'nın başkenti Prag'da gözaltına alınan terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim Çek mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

Duruşma TSİ 13:00'de başlarken polis, mahkeme önünde geniş güvenlik önlemi aldı, az sayıda terör örgütü yandaşı gösteri düzenledi. Medya mensupları ise mahkeme salonuna alınmadı.

Kısa süren duruşma sonunda Müslim, mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Türkiye, Müslim'in geçici olarak tutuklanmasını ve Türkiye'ye iade edilmesini istiyordu.

PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim'in ismi, İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde 4 milyon liralık ödülle kırmızı kategoride yer alıyor.

TÜRKİYE'NİN PRAG BÜYÜKELÇİSİ: İKİLİ İLİŞKİLER BOZULABİLİR

Türkiye Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Hiç beklemediğimiz bir karardı. Türkiye'de geçmiş yıllarda birçok terör eyleminde dahli bulunan Salih Müslim'in böyle serbest bırakılmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Bu karardan memnun değiliz. Bu kararı memnun değiliz. Bu Avrupa suçluların iadesi sözleşmesin aykırı bir karar oldu. Maalesef Çek mahkemesi, ikili ilişkimize, müttefiklik ilişkimize ters bir karar almıştır. Bu kararın ikili ilişkilere olumsuz yansımaları olabilir." ifadelerini kullandı.

Bigalı, "Büyükelçilik olarak üzüntümüzü bildireceğiz. Bunun hukuka aykırı bir karar olduğunu, dostluk ilişkilerine, NATO müttefikliğine sığmayan bir karar olduğunu, bir anlamda teröre destek olmak olacağını muhattaplarımıza bildireceğiz." şeklinde konuştu.

Büyükelçi Bigalı, "Salih Müslim şu anda serbest bırakıldı. İstediği yere gidebilir, herhangi bir kısıtlama yok." dedi.

Salih Müslim mahkemeye çıkarıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sabret27 Şubat 2018 14:06

    Bu hainin serbest bırakılmayacagını dedem bile biliyordu.Zamanında bu hainin önüne kırmızı halı serip resmi karşılama yapanlara sormazlarmı sen hangi mantıkla bu adamın iadesini istiyorsun diye.