BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSalih Müslim talimatı Esed'den aldı----

Salih Müslim talimatı Esed'den aldı

Salih Müslim talimatı
Esed'den aldı
18 Şubat 2016 - 14:38 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PYD lideri Salih Müslim’in Beşşar Esed’den talimat aldığını söyledi. “Tüm belge ve bilgiler bizde mevcut” dedi

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, temaslarda bulunmak için gittiği Azerbaycan'da mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile görüştü. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu,  terörün her türlüsüne karşı her zamankinden daha fazla dayanışma içerisinde ve daha fazla kararlı olunması gerektiğini vurguladı.
 
Türkiye olarak terör örgütleriyle ayrım yapmaksızın mücadele ettiklerini söyleyen Çavuşoğlu, "DAEŞ, PKK, DHKP-C terör örgütleriyle Suriye'deki YPG'nin hiçbir farkı yoktur. YPG'nin tüm kademelerinde Kandil'den gelen PKK'lılar vardır. Salih Müslim'in kendisi de Suriye rejimi tarafından Kandil'den çağrılıp, Türkiye'ye karşı saldırı tutumu içerisinde olma talimatını bizzat Esed'den almıştır. Tüm belge ve bilgiler bizde de mevcuttur" şeklinde konuştu.
 
Terör saldırısı nedeniyle Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) V. Toplantısı'nın ertelendiğini söyleyen Çavuşoğlu, toplantının en kısa zamanda yapılacağını, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da ileri götürme noktasında tarafların kararlılık içerisinde olduğunu dile getirdi.
 
Hocalı Katliamı'nın yıldönümü nedeniyle Türkiye'de de anma etkinlikleri düzenleyeceklerini bildiren Çavuşoğlu, "Hocalı katliamını yapanları lanetliyorum" ifadelerini kullandı.
 
Memmedyarov da Çavuşoğlu'na taziye dileklerinde bulunarak, Azerbaycan devleti ve halkının Türkiye'nin yanında olduğunu, saldırıyı şiddetle kınadıklarını kaydetti.
 
TWITTER’DAN AÇIKLAMA
 
Çavuşoğlu, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada da terörün tüm dünyanın ortak sorunu olduğunu belirterek bu ortak meselenin üstesinden ancak ortak mücadeleyle gelinebileceğini vurguladı.
Çavuşoğlu, "Bu dayanışmanın artık daha somut ve sonuç odaklı işbirliğine dönüştürülmesini bekliyoruz. Ankara'daki alçak saldırı sonrası taziye ve destek mesajlarıyla ülkemizle dayanışma gösteren tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.
 
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)