BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSalgının yeni hedefi Güneydoğu Asya----

Salgının yeni hedefi Güneydoğu Asya

Salgının yeni hedefi Güneydoğu Asya
20 Nisan 2020 - 12:31 www.finansgundem.com

Korona virüs vakaları Güneydoğu Asya ülkelerinde ciddi seviyelere ulaşmaya başladı. Uzmanlara göre bölge salgının bir sonraki merkezi haline gelebilir

FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Güneydoğu Asya'daki korona virüs vakalarının sayısı son haftalarda hızla artarken, uzmanların bölgenin hızla yayılan hastalığın yeni merkezi haline gelebileceği yönündeki endişeleri giderek artıyor. Johns Hopkins Üniversitesi'nden alınan verilere göre, bölgede pazar günü itibariyle 28 binden fazla vaka bildirdi. Verilerde Güneydoğu Asya’da bildirilen toplam vakaların %87,9’unun Filipinler, Malezya ve Singapur’da gerçekleştiğini gösteriyor.

Bölgedeki rakamlar halen ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde görülen vaka sayısından oldukça uzak görünse de çalışmalar Endonezya ve Filipinler gibi ülkelerde düşük test oranı nedeniyle on binlerce vakanın tespit edilememiş olabileceğini düşündürüyor.

Bununla birlikte geçen iki haftada Singapur’daki vaka sayısı korkunç derecede arttı. Ülkede göçmen işçilerin yaşadığı kalabalık yurtlarda hastalığın yayılma fırsatı bulunduğu belirtiliyor. Singapur Hükümeti’nin krizi ele alma biçimi bir süre öncesine kadar küresel anlamda takip edilmesi gereken bir model olarak gösteriliyordu.

Singapur Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Başkanı Simon Tay, “Harekete geçmeliyiz. Filipinler’in Endonezya’nın test sayıları feci derecede düşük” ifadelerinde bulundu. Uzmanlar Endonezya ve Filipinler'i büyük nüfusları nedeniyle endişelendikleri ülkeler olarak ayırıyorlar.

Endonezya'da korku büyüyor

Endonezya 270 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve toplam test sayıları 42 bin civarında seyrediyor. Hükümet makamlarından yapılan açıklamaya göre Endonezya günlük test sayılarını 10 bin’e çıkarmayı hedefliyor ve bu orana ulaştıklarında 95 bin kayıtlı vaka sayısına ulaşmayı öngörüyorlar.

Endonezya’da hükümet makamları ülke çapında karantina uygulamaları yapılmadığı için eleştiriliyor. Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu ülkede CNBC’nin haberine göre Ramazan Ayı’nın başlamasıyla birlikte şehirlerarası yapılacak ziyaretlerle virüsün yayılması için ortam sağlanabileceği belirtiliyor.

Singapur'da utanç verici tablo

Singapur’da ise oldukça kötü şartlarda ikamet eden göçmen işçilerin korona virüsün yayılmasında temel sebep olduğu belirtiliyor. Ülke içerisinde salgının kontrol altına alınmasında başarılı bir politika izleyen Singapur Hükümeti’nin göçmen işçilerin kötü koşulları nedeniyle salgınla karşı karşıya kalması utanç verici olarak değerlendiriliyor.

Pandemi yayıncılık sektörünü sarstı

 

Japonya, otelleri hastaneye dönüştürüyor

 

Endonezya'da sokağa çıkanlar 'kefenli hayaletlerle' korkutuluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)