BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSalgında insanlığa umut olan çiftten kanser aşısı açıklaması----

Salgında insanlığa umut olan çiftten kanser aşısı açıklaması

Salgında insanlığa umut olan çiftten kanser aşısı açıklaması
22 Mart 2021 - 20:34 www.finansgundem.com

BionTech kurucuları Türeci ve Şahin çifti sadece birkaç yıl içinde, MRNA teknolojisine dayalı kanser aşılarını insanlara sunabileceklerini açıkladı.

Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Kovid-19'a karşı geliştirdikleri aşı ile insanlığa umut oldular. Türeci-Şahin çifti, birkaç yıl içinde mesajcı RNA denilen yöntemle geliştirdikleri kanser aşısını da kullanıma sunacaklarını duyurdu.

KANSERE ÇARE OLMAYA HAZIRLANIYORLAR

Onlar, insanlığa ölüm saçan Kovid-19'a karşı geliştirdikleri aşı ile adlarını tüm dünyaya duyurdu. Bıontech’in kurucusu Özlem Türeci ve Uğur Şahin şimdi de kansere çare olmaya hazırlanıyor.

Amerikan New York Post Gazetesi’ne konuşan Türeci ve Şahin çifti, sadece birkaç yıl içinde, MRNA teknolojisine dayalı kanser aşılarını insanlara sunabileceklerini açıkladı.

KOVİD-19 SALGININDAN ÖNCE, KANSERE AŞI GELİŞTİMEK İÇİN ÇALIŞIYORLARDI

Bıontech’in kurucusu olan ikili, koronavirüs salgını başlamadan önce aslında, kanserle mücadele için aşı geliştirmek üzerine çalışıyordu. MRNA ya da mesajcı RNA olarak bilinen yöntem, insan bedeninde virüsle mücadelede gerekli olan proteinin üretilmesi için DNA’da saklanan genetik bilgiyi, hücre çekirdeğinden geçerek ilgili merkeze taşıyor. Virüslerle mücadelede kullanılan bu teknolojinin, tümörle mücadelede bağışıklık sistemi üzerinde kullanılması hedefleniyor.

"ORTADA PEK ÇOK EMEK SÖZ KONUSU"

Özlem Türeci Almanya’daki en yüksek onur olan liyakat nişanını almaları üzerine de konuştu. Türeci, “Bu büyük bir onur ancak tek başımıza yapamazdık. Ortada pek çok emek söz konusu. Biontech’teki ekibimiz, sürece dahil olan ortaklarımız, hükümetler ve düzenleyici kurumlar hep birlikte çalıştık” dedi.

Uğur Şahin: Yaz aylarında karantinalar kalkacak

 

Kalın'dan Şahin ve Türeci'ye tebrik

 

Özlem Türeci ve Uğur Şahin’e liyakat nişanı verildi

 

Uğur Şahin: Korona en kötüsü değil

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)