BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSalgın sonrası toparlanma şimdinin politikalarına bağlı----

Salgın sonrası toparlanma şimdinin politikalarına bağlı

Salgın sonrası toparlanma şimdinin politikalarına bağlı
01 Nisan 2020 - 17:06 www.finansgundem.com

IMF açıkladı: Salgın sonrası toparlanma hızının başarısı kriz sırasında uygulanan politikalara bağlı

IMF yöneticileri, yaşanan korona virüs salgını sonrasında hızlı bir toparlanmanın başarılmasının anahtarının kriz sırasında uygulanan politikalar olduğunu bildirdiler.

Araştırma Departmanı Müdür Yardımcısı Giovanni Dell'Ariccia, IMF Mali İşler Departmanı Müdür Yardımcısı Paolo Mauro, IMF Strateji, Politika ve Gözden Geçirme Departmanı Müdür Yardımcısı Jeromin Zettelmeyer ve Araştırma Departmanı Müdür Yardımcısı Antonio Spilimbergo tarafından raporda, "Kovid-19 salgını başka hiçbir krize benzemiyor. Bir savaş gibi. İnsanlar ölüyor. Tıp profesonelleri ön cephedeler" ifadelerine yer verdiler.

Yaşanan savaşın iki aşaması olduğu ifade edilen raporda, ilk aşamada salgının kontrol altına alınmasını yer aldığını ve bunu bir veya iki çeyrek sürebileceği ifade edildi.

İkinci aşamanın ise savaş sonrası toparlanma olduğu ifade edilen raporda, "Toparlanmanın hızının başarısı kesinlikle kriz sırasında uygulanan politikalara bağlı olacak. Eğer politikalar işçilerin işlerini kaybetmemelerini, kiracılar ve ev sahiplerinin tahliyelerle karşı karşıya kalmamaları, şirketlerin iflastan kaçınabilmeleri, işletmeler ile ticaret alarının korunması halinde toparlanma daha erken ve daha düzgün şekilde gerçekleşir" değerlendirmesi yapıldı.

EBRD, gelişen ekonomilerin virüs dirençlerini izlemeye aldı

IMF: Bazı ülkelerin bankacılık sistemleri ağır etkilenecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)