BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSalgın sırasında milyarder oldu----

Salgın sırasında milyarder oldu

Salgın sırasında milyarder oldu
28 Mayıs 2021 - 17:19 www.finansgundem.com

Korona virüs pandemisi sırasında 4,1 milyar sterlin değerinde iş kuran 26 yaşındaki Johnny Boufarhat, İngiltere’nin en genç milyarderi seçildi.

Johnny Boufarhat, İngiltere’nin ilk kez karantinaya girip ana caddelerini ve şirket kapılarını kapatmasının ardından geçen yıl Mart ayında ‘Hopin’ video konferans uygulamasını geliştirerek milyonlar elde etti.

Manchester Üniversitesi’nden mezun olan genç adam, korona virüs nedeniyle olağanüstü hâl ilan edilmesinden iki yıl önce bu fikri düşündüğünü, ancak söz konusu fikri hayata geçirmek için gerekli fonları sağlayamadığını belirtti.

İngiltere merkezli ‘Daily Mirror’ gazetesinin haberine göre Johnny Boufarhat, belirsiz bir hastalık dolayısıyla iki yıl yatalak kalmasının ardından 2018 yılında Londra’da bu fikri düşünmeye başladı ve konferansları doğrudan internet üzerinden yayınlamaya izin veren bu uygulamayı programlamaya yöneldi. Uygulama, çalışanların uzaktan ve video görüşmeleri yoluyla iletişim kurmasını sağlıyor.

Uygulama, geçen yıl piyasaya sürülmesinden bu yana kullanıcı sayısı 5 milyonu aştı ve Boufarhat’a 4,1 milyar sterlin (5,805 milyar dolar) kazandırdı.

Makine mühendisi ve muhasebeci olan ebeveynleri 1975- 1990 iç savaşı sırasında Lübnan’dan Avustralya’ya taşındı.

Ailesi, daha sonra Los Angeles’a, ardından Dubai’ye ve son olarak ise Boufarhat’ın makine mühendisliği okuması amacıyla İngiltere’ye taşındı. Johnny Boufarhat, eğitimi sırasında öğrencilere restoranlarda indirim sağlayan bir uygulama geliştirdi.

Çinli milyarderin yardımına Redditçiler koştu

 

Rus milyarderler dünya rekoru kırdı

 

Kayıp milyarderin öldüğü açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)