BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSalgın ırkçılığı artırdı, gitmeyin----

Salgın ırkçılığı artırdı, gitmeyin

Salgın ırkçılığı artırdı, gitmeyin
06 Haziran 2020 - 20:00 www.finansgundem.com

Çin ırkçılık vakalarının arttığı gerekçesiyle vatandaşlarından Avustralya'ya gitmemesin istedi

Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avustralya'da ırkçılık ve ayrımcılığın arttığını öne sürerek, vatandaşlarına, bu ülkeye seyahat etmemelerini tavsiye etti. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda Avustralya'da yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgının etkisiyle Çin ve Asya kökenlilere yönelik ırkçılık ve ayrımcılık söylemleriyle şiddet olaylarının belirgin şekilde artış gösterdiği belirtildi.

Açıklamada, "Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çinli turistleri güvenlik ve farkındalık bilincini artırmaları ve Avustralya’ya hiçbir suretle seyahat etmemeleri konusunda uyarıyor" ifadesi kullanıldı.

GERGİNLİK BÜYÜYOR

Avustralya'nın arpa ve inek eti ürünlerinin en büyük ithalatçısı olan Çin ile arasındaki gerginlik son zamanlarda yükseliş gösteriyor. Avustralya'nın Kovid-19 salgını nedeniyle Çin'e yönelik soruşturmayı destekleyen açıklamaları Pekin yönetimi tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

ARPA İTHALATINI YÜZDE 80 DÜŞÜRDÜ

Çin hükümeti son zamanlarda Avustralya'nın Dünya Ticaret Örgütü kurallarını ihlal ettiğini savunarak, bu ülkeden arpa ithalatını yüzde 80 düşürmüştü.

Avustralya'dan daha önce de inek eti ithalatını yasaklayan Çin hükümeti, ticari gerilimlerin Kovid-19 ile ilgisi olmadığını savunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)