BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSalgın ekonomisindeki AB’de Brexit korkusu ----

Salgın ekonomisindeki AB’de Brexit korkusu

Salgın ekonomisindeki AB’de Brexit korkusu
10 Haziran 2020 - 15:17 www.finansgundem.com

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük çöküntüyü yaşayan Avrupa Birliği ülkeleri Brexit anlaşmasının son tarihine altı ay kala anlaşmasız Brexit’in ekonomik çöküntüsünden endişeleniyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri korona virüs salgınını süresince İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra en ağır ekonomik durgunluğa maruz kaldı. İrlanda da dahil olmak üzere AB üye ülkeleri Brüksel yönetimini İngiltere’nin anlaşmasız biçimde AB üyeliğinden ayrılması riskine karşı uyarıyor.

Financial Times’ın haberine göre, İrlandalı ve Belçikalı diplomatlar AB’nin bütçesini ve 750 milyar euroluk kurtarma fonunu göstererek İngiltere’nin anlaşmasız bir biçimde birlikten ayrılmasıyla AB’nin korona virüs darbesinin ardından ikinci bir şokun altında kalacağı konusunda uyardı.

Diplomatların eleştirileri hastalığın yayılmasıyla mücadele etmek için uygulanan kısıtlamalarla beraber zaten gergin olan AB ülkeleri arasındaki tartışmaları daha çetrefilli hale getiriyor. Avrupa Birliği ekonomisinin bu yıl içerisinde %8,7 daralarak savaş sonrası rekor bir resesyona girmesi bekleniyor.

6 ay kaldı

İrlanda ve Belçika ülkelerindeki ticaretin 2021 yılında İngiltere’nin AB’den ayrılmasıyla ani bir aksaklık sürecine girmesi bekleniyor. İngiltere ve AB arasındaki görüşmelerin son haftalarda durması nedeniyle Brexit anlaşmasının iptal olması ihtimali de ortaya çıktı. İngiltere Brexit sonrası geçiş döneminden yıl sonunda çıkacak ve İngiliz Hükümeti müzakerenin uzatılmasını istemeyeceğini vurguluyor.

Mart ayından bu yana, İngiltere ve AB müzakerecileri çok az ilerlemeyle sonuçlanan müzakerelere dört tur sürdü. İngiltere'nin Brexit geçiş döneminin sona ermesine altı ay kala, anlaşmanın sonuca ulaşmamasıyla ilgili endişeler artıyor.

AB diplomatlarının geçen hafta yaptığı toplantıda Belçikalı diplomatlar, Avrupa Komisyonu'nun kurtarma fonu önerilerinin Brexit'in yarattığı ekonomik tehdidi yeterince hesaba katmadığını savundu. Diplomatların ifadelerine göre İrlanda, Brexit şokunun AB'nin kurtarma fonuna ve önümüzdeki yedi yıllık bütçeyle ilgili daha geniş çaplı tartışmalarına dahil edilmesi gerekebileceğini belirtti.

Tek sorun Brexit değil

Tartışmalar üye ülkelerin AB Komisyonu’nda planlanan kurtarma fonunun salgın kaynaklı kısıtlamaların gerçek ekonomik etkilerini yansıtmak yerine geriye dönük bir dizi ekonomik göstergeye göre üye ülkelerden para tahsis edilmesinin istenmesinden dolayı şikayet edildiği sırada geldi.

Hollanda, Danimarka, Avusturya, Belçika, İrlanda, Litvanya ve Macaristan, Brüksel'in önerdiği metodolojiyi salgınla doğrudan bir bağlantısı olmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

Küresel ekonominin gündemi FED toplantısı

 

Brüksel'de Kral 2. Leopold'un bir heykeli daha tahrip edildi

 

İspanyol tekstil devi İnditex, tarihinde ilk kez zarar açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)