BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSalgın Çin'i terk ediyor, sıra dünyada----

Salgın Çin'i terk ediyor, sıra dünyada

Salgın Çin'i terk ediyor, sıra dünyada
06 Mart 2020 - 09:10 www.finansgundem.com

Korona virüs salgınının merkezi Çin’de yönetim tarafından uygulanan sert önlemler virüsün yayılma hızını yavaşlatmış görünüyor fakat dünyanın diğer ülkeleri bu salgınla yeni yeni yüzleşiyor.

Covid-19 salgınının ortaya çıktığı Wuhan’ın da bağlı olduğu Hubei eyaletinde sevindirici gelişmeler yaşanıyor.

İl Sağlık Komisyonu’ndan verilen bilgiye göre, Hubei’ye bağlı 17 şehrin 14’ünde 12 gündür yeni Covid-19 vakası yaşanmadı.

Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla paylaştığı habere göre, Çarşamba günü kayıtlarına göre salgının en çok etkilediği Wuhan kentinde 131 yeni vaka bildirildi, Ezhou ve Huangshi şehirlerindeki vaka sayısı da bir ve iki oldu.

21 Şubat’ta Yichang, Hubei’de sıfır yeni teyit edilen vakaya ulaşan ilk şehir oldu. Shennongjia Orman Bölgesi ve Xianning şehri, eyaletteki tüm şehirler arasındaki en uzun çizgi olan 12 gündür herhangi bir yeni enfeksiyon bildirmedi. Bu arada, iyileşme sonrası taburcu edilen hastalar, son günlerde eyaletin yeni enfeksiyonlarından çok daha fazla oldu.

Çarşamba günü Hubei’nin genelinde 1.923 hasta taburcu edildi. 21 Şubat’ta hastanelerde tedavi gören hasta sayısı da 41 bin 36’dan 20 bin 765’e düştü.

Sağlık komisyonu, Hubei’nin geçici hastaneleri yavaş yavaş kapatacağını ve durumların iyileşmesi için belirlenen hastane sayısını azaltarak katı önleme ve kontrol önlemlerini koruyacağını söyledi.

Yüzleşme sırası dünyada

Korona virüs salgınının 30’dan fazla ülkede görülmesinin ardından, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) korona virüs için risk değerlendirmesini küresel düzeyde "çok yüksek" seviyesine çıkardı. DSÖ tüm dünyanın Çin’in aldığı önlemlerden öğrenebileceği şeyler olduğunu ve bunların diğer ülkelerde de uygulanması gerektiğini duyurdu.

Çin krizi yönetmekte oldukça başarılı bir performans sergiliyor; fakat salgın halihazırda birçok ülkeye ulaşmış durumda. İran, İtalya ve Güney Kore günlük vaka sayısı artışında Çin’i geride bıraktı.

Özellikle İran’daki can kayıpları, ölüm oranları bakımından ilk sırada yer alıyor. Korona virüs salgını nedeniyle İran’da sadece 10 günde ortaya çıkan tablo korkutuyor. Devletin üst düzey yetkilileri bile virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Çin’de durum günden güne düzeliyor, fakat dünyanın diğer ülkeleri bu salgınla yeni yeni yüzleşiyor.

Virüs o kadar hızlı yayılıyor ki önlem için alınan tüm tedbirler yetersiz kalıyor. Üstelik virüsle mücadele etmek zorunda kalan birçok ülke, sağlık ve ekonomi kapasitesi bakımından yetersizken, bu mücadelede ne kadar başarılı olabilecekleri büyük bir soru işareti olarak gündemdeki yerini koruyor.

İran'da bir milletvekili koronavirüs nedeniyle komada

İngiltere'de koronavirüs nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti

Korona korkusu AP Genel Kurulu'na adres değiştirtti

Referanduma korona virüs darbesi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • db06 Mart 2020 17:44

    Çin in tüm vakalara ulaşamadığını bilmeyen yok...seneye tekrar çıkmayacağının da garantisi yok...hala çin de üretimin devam ettirilmesi insanlık tarafından kabul görmüyor...ısrar etmek sadece ısrarcıların canını sıkacak ciddi bataklara sebep olacak ama bir gerçek de var ki denemesi bedava ☺☺