BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSalgın bitse bile borçların ekonomideki baskısı sürecek----

Salgın bitse bile borçların ekonomideki baskısı sürecek

Salgın bitse bile borçların ekonomideki baskısı sürecek
30 Mart 2021 - 22:29 www.finansgundem.com

Moody’s, Kovid-19 salgınının ekonomideki izlerinin yıllar boyu sürebileceğini bildirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, ABD ekonomisinde 2021 yılının sonuna kadar toparlanma beklendiğini, Kovid-19 salgınının ekonomideki izlerinin ise yıllar boyu sürebileceğini bildirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, ABD’nin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası’nın (GSYH) 2021 yılının sonunda salgın öncesindeki seviyesine dönmesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, salgından en fazla etkilenen sektörlerde yaraları sarmanın zaman alacağı, gelecek dönemde işsizlikte artışın görülebileceği belirtildi.

ABD’de yüksek seviyedeki kamu ve şirket borçlanmalarının etkilerinin yıllarca sürebileceğinin hatırlatıldığı açıklamada, ABD hükümetinin daha önce benzeri görülmemiş seviyedeki mali teşviklerinin de etkisiyle 2021 yılının ortalarında güçlü bir büyüme göstermesinin beklendiğine de dikkat çekildi.

Moody's'in açıklamasında, Kovid-19 aşılamalarının yapılması ve salgının etkisinin azaltmasıyla tüketicilerin güveninde de artışın görülmesinin beklendiğin kaydedildi.

Öte yandan açıklamada, ABD’de salgın döneminde olumsuz koşullarda en çok etkilenen konaklama, restoran, turizm ve seyahat sektörlerinde önümüzdeki dönemde toparlanmanın beklendiği, fakat toparlanma hızının sektörler arasında farklılıklar gösterebileceği vurgulandı.

AB Moody's'e cezayı kesti!

 

Moody’s’den petrol devlerine şok!

 

Moody's'ten Türk bankalarına olumlu not

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)