BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSaldırdılar! Sınırda gergin anlar----

Saldırdılar! Sınırda gergin anlar

Saldırdılar! Sınırda gergin anlar
04 Ekim 2014 - 16:27 www.finansgundem.com

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin Mürşitpınar Mahallesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Kobani kentinde beklenen ateşkes sağlanmadı

Günlerden bu yana süren çatışmaların ardından Suriye'deki kanaat önderleri ve aşiretler, IŞİD ve YPG güçlerinin Kurban Bayramı'nda ateşkes ilan ederek silahları susturmaları çağrısı yaptı. Yapılan ateşkes çağrısına IŞİD militanlarının bayramın sadece ilk günü uyacaklarını söyledikleri ileri sürüldü. Ancak, daha önce bayram namazını Kobani'de kılacaklarını ve Suriye'dekiresmi adı 'Ayn-el Arap' olan Kobani'ye 'Ayn-el İslam' olarak değiştirecekleri iddiasında bulunan IŞİD militanları, 1 günlük ateşkese de uymadı ve bayram sabahı da saldırısını sürdürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Kobani'de sık sık havan ve silah sesleri gelmeye devam etti. 

Sınır hattında yüzlerce kişinin de meraklı gözlerle takip ettiği çatışmalar sırasında havan mermilerinin isabet ettiği yerleşim birimlerinden yükselen dumanlar ise Türkiye tarafından da görülüyor.
 
SOKAK SAVAŞI BAŞLADI
 
Kobani'den neredeyse ilk kez bayram sabahı yoğun şekilde silah sesleri duyulmaya başladı. Sıkduyulan silah sesleri Kobani'de YPG'nin istediği ve günlerden bu yana beklenen sokak savaşlarının başlaması olarak yorumlandı. Özellikle ilçenin doğu kısmındaki mahallelerde yoğun duyulan silah sesleri IŞİD ile YPG güçlerinin sokak savaşına başlaması olarak gösterildi. 
 
SINIRA KİMSE YAKLAŞTIRILMIYOR
 
Suruç'a giden yollarda kontrol noktaları oluşturan güvenlik güçleri, daha önce Mürşitpınar Mahallesi yakınlarına kadar izin verdiği geçişleri bugün durdurdu. Sivil ve gazetecilerin bölgeye yaklaşmasına izin vermeyen güvenlik güçleri, sınırı aşabilecek mermilerin tehlike oluşturduğunu bu nedenle bu önleme başvurulduğunu bildirdi. Güvenlik amacıyla sınıra keskin nişancılar yerleştirildi.
 
Bu arada çatışmalar sırasında yaralanan bazı YPG'liler ise Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan ambulanslarla tedavi için Suruç Devlet Hastanesi'ne taşındı.
 
SINIRA YÜRÜYENLERE GAZLI MÜDAHALE
 
Suruç’un Mürşitpınar Mahallesi’nin yüksek bir noktasında toplanan 500 kişilik grup, saat 13.00 sıralarında YPG lehine sloganlar atarak Suriye sınırına yürüdü. Güvenlik güçlerinin uyarısına rağmen yürümeye devam eden grup, sınır hattında AFAD’ın kurduğu çadırdaki Suriyeliler ile tel örgülerin arkasından görüştü. Kalabalığa, bu sırada bölgeye yönelerek önlem alan güvenlik güçlerinin zırhlı araçlardan dağılmaları yönünde uyarıda bulunuldu.
 
Güvenlik güçleri dağılmayan kalabalığa zırhlı araçlardan biber gazı bombalarıyla müdahale etti. Grupta bulunan bazı kişilerin de taş atmasıyla büyüyen gerginlik, güvenlik güçlerinin yoğun müdahalesi ardından kalabalığın dağıtılmasıyla sona erdi.
 
TUNCEL: IŞİD AĞIR KAYIPLAR VERDİ
 
HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, çatışmaların sürdüğü Kobani’ye gitti ve buradaki kanton yetkilileri ile görüştükten sonra Kobani’de sergilenen direnişin çok önemli olduğunu söyledi. Kobani’nin kendileri için ’Amed’ olarak nitelendirdiği Diyarbakır kadar önemli olduğunu ve buraya saldıran IŞİD militanlarına YPG’lilerin direndiğini anlatan Tuncel, şöyle dedi:
 
"Amerika ve koalisyon ülke uçaklarının yaptığı saldırı olumlu ancak gecikmiş bir müdahale olarak değerlendirdi. Dünden itibaren yoğun bir bombardıman altında olan Kobani’de YPG güçleri IŞİD’e ağır kayıplar verdirdi. Halen burada tarihi bir direniş sergileniyor. Kobani bu topraklarda çok önemli bir noktadadır ve bu nedenle gerek hükümetin gerekse de tüm halkların burada sergilenen direnişe destek vermesi gerekiyor." 
 
HDP’li Sarıyıldız da IŞİD’in hedefindeki Kobani’de YPG’nin direnişini sürdürdüğünü ve sonunda da zafere ulaşacağına inandığını kaydetti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)