BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSakız Adası'ndaki sığınmacı kampında ilk Kovid vakası----

Sakız Adası'ndaki sığınmacı kampında ilk Kovid vakası

Sakız Adası'ndaki sığınmacı kampında ilk Kovid vakası
13 Ağustos 2020 - 15:20 www.finansgundem.com

Yunanistan, Sakız Adası'nda bulunan mülteci kampında ilk korona virüs vakasının tespit edildiğini bildirdi.

Yunanistan, Sakız Adası'nda bulunan mülteci kampında ilk Kovid-19 vakasının tespit edildiğini açıkladı. AFP'ye konuşan bir Yunan hükümet yetkilisi binlerce mültecinin yaşadığı kampta 35 yaşındaki Yemenli bir sığınmacının Kovid-19 testinin pozitif çıktığını söyledi.

Aynı yetkili söz konusu sığınmacının adadaki bir hastanede karantina altına alındığını ve 30 kişinin daha testten geçirilmesine karar verildiğini belirtti.

Ege'deki beş adada toplamda beş mülteci kampı bulunuyor. Kapasitelerinin üzerinde sığınmacı barındıran bu kamplarda ilk kez bir Kovid-19 vakasına rastlanıyor. Kovid vakasının görüldüğü kampta yaklaşık 3 bin 800 kişi yaşıyor.

Yunanistan ana karasında daha önce bazı sığınmacılarda Kovid-19 görülmüştü. Nisan ayında mültecilerin bulunduğu bir otelde 150 kişinin enfekte olduğu ortaya çıkmıştı.

Yunanistan'da korona virüs salgını nedeniyle mart ayında getirilen karantina önlemlerine mayıs ayı başında son verilmişti ancak mülteci kamplarındaki karantina önlemleri aynı şekilde devam ediyor.

Ülkede şu ana kadar resmi Kovid-19 vaka sayısı 13 Temmuz tarihi itibariyle 6 bin 177, ölü sayısı ise 216 olarak açıklandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)