BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSakarya'da havai fişek fabrikasında patlama: 4 can kaybı----

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama: 4 can kaybı

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama: 4 can kaybı
03 Temmuz 2020 - 11:41 www.finansgundem.com

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen sebeplerden dolayı patlama meydana geldi. Patlamada 4 işçinin hayatını kaybettiği 97 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Sakarya'nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisindeki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı. 

Patlamada 4 kişinin hayatını kaybettiği 97 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Patlama sonrası bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlama sonrası çıkan yangına hava destekli müdahale devam ediyor. Bölgede patlamalar da sürüyor.

110 TON PATLAYICI VARDI

Fabrikanın deposunda 110 ton patlayıcı olduğu belirtildi.

"195 ÇALIŞANI VARDI"

Sakarya Ticaret Odası Başkanı Akgün Altuğ ise  "Kapasite raporuna göre 195 çalışanı olduğunu biliyoruz. Ama fabrikada patlama sırasında kaç kişi olduğunu bilmiyoruz. Müdahaleler devam ediyor, net bir bilgi yok" ifadelerini kullandı.

50 KM UZAKTAN DUYULDU

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı.

DAHA ÖNCE DE 3 PATLAMA OLDU

Aynı fabrikada 2009, 2011 ve 2014 yıllarında da patlama meydana gelmişti. Patlamalarda toplamda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 43 kişi de yaralanmıştı.

BAKANLAR BÖLGEDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Soyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye gitti. 

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada, 'Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası AFAD, 112, İtfaiye ve Jandarma ekipleri bölgeye ivedilikle sevk edilmiş olup, yangına müdahale çalışmaları devam etmektedir' denildi.

RADYASYON İDDİASINA YALANLAMA

Sosyal medyadaki radyasyon sızıntısı iddiaları da AFAD açıklamasıyla yalanlandı. Açıklamada, kazanın endüstriyel olduğu herhangi bir radyasyon kaynağı bulunmadığı bildirildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)