BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSainsbury's Asda ile birleşmeyi planlıyor----

Sainsbury's Asda ile birleşmeyi planlıyor

Sainsbury's Asda ile birleşmeyi planlıyor
30 Nisan 2018 - 12:42 www.finansgundem.com

İngiltere'nin ikinci büyük süpermarket zinciri Sainsbury's, ABD'li perakende devi Walmart'a ait Asda ile birleşmeyi planlıyor. Anlaşma sağlanırsa 13 milyar sterlin büyüklüğünde bir süpermarket devi ortaya çıkacak

İngiltere'nin ikinci büyük süpermarket zinciri Sainsbury's, Asda ile birleşme görüşmeleri yaptıklarını doğruladı.

Sky News'in haberine göre Sainsbury's, pazar lideri Tesco ile daha güçlü şekilde rekabet edebilmek için, Walmart'ın İngiltere'deki süpermarket zinciri Asda ile birleşme görüşmeleri yürütüyor.

Sainsbury's ile Asda'nın birleşmesi 13 milyar sterlin büyüklüğünde bir süpermarket devi ortaya çıkaracak. Bu yeni zincir, pazar payının yüzde 31'ine sahip olarak Tesco'nun tahtına oturacak.

İngiliz süpermarket zincirinin en büyük hissedarı olan Katar Yatırım Otoritesi de, Asda ile birleşmeyi desteklediğini ifade etti.

Öte yandan birleşme haberi sonrasında Sainsbury's hisseleri yüzde 20 arttı. Haber Avrupa perakende şirketlerinin hisselerinde de hareketlenme yarattı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)