BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSahte valiler, Fatih Terim’i de dolandırmaya çalışmış----

Sahte valiler, Fatih Terim’i de dolandırmaya çalışmış

Sahte valiler, Fatih Terim’i de dolandırmaya çalışmış
01 Mart 2021 - 11:55 www.finansgundem.com

Kendilerini vali ya da vali özel kalem müdürü olarak tanıtan dolandırıcılar adliyeye sevk edildi. Dolandırıcıların Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’i de telefonla arayarak dolandırmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Kocaeli'de kendilerini vali ya da vali özel kalem müdürü olarak tanıtan şahıslar tarafından telefonla arandıklarını ve dolandırılmaya çalışıldıkları yönünde şikayetlerde bulunması sonrasında emniyet müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Olayla ilgili inceleme başlatan Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri, yaptıkları teknik ve fiziki takip sonrasında, ülke genelindeki iş insanlarını telefonla arayıp, kendilerini vali ya da özel kalem müdürü olarak tanıtarak tekerlekli sandalye, lösemili çocukların tedavisi ve entübe cihazı bağışı bahanesiyle para isteyen şahısların kimliklerini tespit etti.

11 İŞ İNSANINI DOLANDIRDILAR

Ekipler tarafından Tekirdağ ve İstanbul'da düzenlenen operasyonla 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. İş insanlarını dolandırmaya çalıştıkları belirlenen Ş.U. ve K.Y. isimli iki şahsın ise, 2020 yılının sonundan itibaren telefonla aradıkları Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Kahramanmaraş, ve Tekirdağ'daki 11 iş insanlarından, bağış adı altında 41 bin 600 TL aldıkları belirlendi. Şahısların dolandırdığı iş insanlarından aldıkları paraları ise banka hesaplarına gönderttikleri tespit edildi. Şahısların hesaplarına geçirdikleri paralara savcılık talimatı ile bloke koyuldu.

Şahısların dolandırmaya çalıştığı 5 kişi ise durumu fark ederek dolandırılmaktan son anda kurtuldu. Dolandırılmaya çalışanlar arasında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in de olduğu ortaya çıktı. Şahısların telefonla aradıkları Terim'den bağış adı altında para istedikleri ve dolandırıcıların ağına düşmeyen Terim'in polise giderek şikayetçi olduğu öğrenildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Tespit edilemeyen mağdurların da olduğu tahmin edilen olayla ilgili gözaltına alınan Ş.U. ve K.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

Hudut hattından yurda girmeye çalışan 5'i terörist 9 kişi yakalandı

Çiğ köfte "acılı" olduğu gerekçesiyle iş yeri çalışanını darbetti

Kavanozu 350 lira! Yok satıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)