BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSahte Trump basını da kandırdı: İki Türk, bir Alman ve bir Napolyon...----

Sahte Trump basını da kandırdı: İki Türk, bir Alman ve bir Napolyon...

Sahte Trump basını da kandırdı: İki Türk, bir Alman ve bir Napolyon...
04 Aralık 2019 - 20:25 www.finansgundem.com

Twitter'da, Trump'ın adını kulanan bir parodi hesabı tarafından paylaşılan, "İki Türk, bir Alman ve bir Napolyon” mesajının bir parodi hesaptan atıldığı ortaya çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Londra'daki dörtlü zirveye ilişkin paylaşıldığı düşünülerek Türkiye'nin de gündemine giren, "İki Türk, bir Alman ve bir Napolyon” mesajının bir parodi hesaptan atıldığı ortaya çıktı. Söz konusu mesajı paylaşan Türk ve yabancı gazeteler, durumun anlaşılmasının ardından paylaşımlarını kaldırdı. Bu durum, içeriği doğrulanmadan sosyal medyada hızla yayılan haberlerin yarattığı bilgi kirliliğini tekrar gündeme getirdi.

Sosyal medyada @realDonaldtrodi kullanıcı adına sahip bir hesap, ismini “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald J. Trump” şeklinde değiştirerek bir fotoğraf paylaştı. Paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Trump’ın birlikte fotoğrafı yer alırken, iletide de “İki Türk, bir Alman ve bir Napolyon” yazıldı. Paylaşım bine yakın retweet, beş bine yakın da beğeni aldı.

Paylaşım Medyanın51Tonu, Amberin Zaman, Mine Kırıkkanat gibi çok kullanıcılı hesaplar tarafından da Donald Trump’ın resmi hesabı zannedilerek paylaşıldı. Hatta Fox TV’de İsmail Küçükkaya yayını sırasında tweet’i paylaşanın Donald Trump olduğu kanısıyla yorumlarda bulundu. New York Times gazetesinden David Kirkpatrick de paylaşımı retweet etti. Ancak Karar gazetesi, Sabiha Doğan gibi isimler haber ve tweet’lerini kısa bir süre sonra kaldırdı.

‘MEDYA OKURYAZARLIĞI’ TEPKİSİ

Teyit.org’un haberine göre, bu paylaşım Donald Trump’ın kendi hesabından değil, parodi hesaptan yapıldı. Paylaşımı yapan hesabın kullanıcı adı @realDonaldtrodi, ancak Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın onaylı hesabının ismi @realDonaldTrump. Trump’ın resmi hesabı mavi tikliyken, parodi hesapta herhangi bir onay bulunmadığı gibi parodi olduğu da belirtiliyor.

Donald Trump’ı taklit eden hesabın geçmiş tarihlerde de benzer paylaşımları olduğu görülüyor. Hesap da daha sonra yaptığı Türkçe paylaşımlarla, içeriği doğrulamadan hızlıca retweet edenlerin medya okuryazarlığı seviyesine tepki gösterdi. Trump’ın orijinal hesabından 4 Aralık 2019’da yapılan paylaşımlarda, benzer bir gönderi yer almıyor.

Fotoğraf ise NATO zirvesine katılmak üzere İngiltere’de bulunan liderlerin yaptığı dörtlü görüşmeden. Görüşmede Suriye ve Libya gibi konular ele alındı. NATO’nun 70. kuruluş yıldönümünde İngiltere’de yapılan toplantılarda, hem uluslararası konular konuşuldu, hem de ikili ve heyetler arası görüşmeler yapıldı. Sonuç olarak, paylaşım ABD Başkanı Donald Trump’a ait değil ve parodi amacıyla üretilmiş.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)