BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSahte Pasaportla yakalandı----

Sahte Pasaportla yakalandı

Sahte Pasaportla yakalandı
21 Temmuz 2022 - 15:13 www.finansgundem.com

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan sahte kimlikle Türkiye'ye girmeye çalışan DEAŞ'lı teröristler yakalandı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 23 Kasım 2021'de Esenboğa Havalimanı'na Ukrayna’nın başkenti Kiev'den gelen uçaktan inen Bobirmirzo Vasiev'in pasaportunun sahte olduğunu belirledi. Timur İsmailov adına düzenlenen sahte Özbekistan Cumhuriyeti pasaportu ile yakalanan Bobirmirzo Vasiev'in çantasında farklı ülkelere ait çok sayıda sahte kimlik, pasaport ve ehliyet ile sahte kimlik bilgileriyle hazırlanan Covid-19 PCR test sonuçlarının olduğu evraklar bulundu. Gözaltına alınan Kırgızistan asıllı Rusya Federasyonu vatandaşı Bobirmirzo Vasiev'in, geçmiş yıllarda DEAŞ içerisinde faaliyet gösterdiği için ülkeye giriş yasağı bulunduğu tespit edildi. DEAŞ üyelerine sahte kimlik sağladığı belirlenen şüpheli, savcılık sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bobirmirzo Vasiev hakkında 'silahlı terör örgütüne üyelik' suçundan 15 yıl, 'resmi evrakta sahtecilik' suçundan 13 yıl olmak üzere toplam 28 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

'SURİYE'YE İNSANLARA YARDIM ETMEK İÇİN GİTTİM'

Ankara 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Bobirmirzo Vasiev ve avukatları katıldı. Mahkeme başkanı duruşma savcısına mütalaasını sunması için söz verdi. Savcı, Bobirmirzo Vasiev’in üzerine atılı suçları işlediği, havalimanında sahte pasaportla yakalandığı, bilgisayarında çok sayıda sahte pasaport evrakları olduğu ve Suriye’de kaldığı sürede DEAŞ adına silahlı eğitim aldığı ve nöbet tuttuğunu belirterek, 'silahlı terör örgütüne üyelik' suçundan 15 yıl, 'resmi evrakta sahtecilik' suçundan 13 yıl olmak üzere toplam 28 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme başkanının söz verdiği Vasiev, tercüman eşliğinde, "Suriye'ye silahlı terör örgütüne katılmak için gitmedim. İnsanlara yardım etmek için gittim. Suriye'de bulunduğum sürede silah taşımadım, silahlı eğitim almadım. Türkçe bilmeyen eşim ve çocuğum için tutuksuz yargılanmak istiyorum" dedi.

Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, Bobirmirzo Vasiev'e mütalaaya karşı savunma hazırlaması için süre verilmesine, sanığın sahte pasaportla yakalanmasından dolayı kaçma şüphesi bulunması nedeniyle tutuklu yargılanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

DEAŞ operasyonu: 6 tutuklama

 

DEAŞ finansçısı 18 şüpheliye gözaltı kararı

 

DEAŞ'a şafak operasyonu: 22 gözaltı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)