BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSahte parayı anında tespit eden makine----

Sahte parayı anında tespit eden makine

Sahte parayı anında tespit eden makine
02 Haziran 2020 - 11:33 www.finansgundem.com

ABD'de banknot ve pasaport gibi güvenli belgelerin basılmasında kullanılan kağıtları üreten bir şirket sahte parayı birkaç saniyede tanıyacak para basma teknolojisi geliştirdi.

ABD merkezli Crane Currency şirketi, herhangi bir kişinin sahte parayı birkaç saniyede kolayca anlamasını sağlayacak yeni bir para basma teknolojisi geliştirdi.

Banknot ve pasaport gibi güvenli belgelerin basılmasında kullanılan kağıtları üreten Crane Currency şirketi tarafından tasarlanan paralarda kullanılan yeni ‘3D mikro-optik’ güvenlik özelliği, bir simgeye odaklanarak görüntünün hologram olarak görünmesini sağlayacak.

Böylelikle, insanlar nakit işlemi sırasında ellerindeki paralara birkaç saniye bakarak, sahte olup olmadığını kontrol edebilecek.

Teknoloji konusunda uzman TechExplorer şirketine göre Crane Currency, Özbekistan ve Karayip Denizi'ndeki Aruba adasında dolaşımda olan paraları 3D mikro-optik güvenlik özelliğini kullanarak tasarladı.

Birmingham Üniversitesi’nde Görsel Algı konusunda uzman olan Profesör Jane Raymond, “Çoğu insan ellerindeki banknotlara güveniyor. Genellikle aceleyle ve ışığın kötü olduğu yerlerde paraları kontrol ediyor. Bu nedenle sahte paraları tanımak da zorlaşıyor. Yeni güvenlik özelliği, paranın sahte olup olmadığını birkaç saniyede anlama konusunda kolay ve net göstergeler sağlayacak” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)